banner249

Bu bir zulüm

Sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan 36 işçi fabrika önünde bir eylem gerçekleştirdi. İşçilere destek vermek için alana gelen CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay’da bu duruma “Zulüm” diyerek tepki gösterdi.

Bu bir zulüm
banner240
Kısa süre önce TEKSİF’e üye olan ve ardından kıdem tazminatları ödenerek iş akdi feshedilen işçiler fabrika önünde eylem kararı aldı. Burada bir çadır kuran işçilere Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi Sendikası (TEKSİF) Denizli Şube Başkanı Recep Oktay da “Sendikaya üye olmak, sendika istemek anayasal bir haktır. İşveren, acımasızca sendikaya üye olan işçileri işten attı” diyerek tepki gösterdi.

İşçilerin bu haklı mücadelesinde onlara her zaman destek vereceklerini kaydeden CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay’da işçileri ziyaret ederek yanınızdayız mesajı verdi. 

Balkanay ayrıca, “İşverenlerin kendi çıkarlarını korumak için örgütlenmeleri ne kadar doğal bir hak ise, işçi ve memurların, yani tüm emekçilerin de örgütlenerek kendi haklarını savunmaları o kadar doğal ve Anayasal bir haktır” ifadelerini kullandı

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER