banner249

Kimse unutmasın ki Çanakkale geçilmez!

Tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan ve 250 bin şehit verdiğimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102.  yıl dönümünü bugün büyük bir onurla kutluyoruz.

Kimse unutmasın ki Çanakkale geçilmez!
banner240

Kocaman bir dünya savaşının sadece bir cephesi olsa da, Çanakkale hem kazanan hem de kaybeden için pahalıya mal oldu. O tarihe kadar eşi görülmemiş bir cephe olan Çanakkale, sonucunda toplamda yarım milyondan fazla insan genç yaşta hayatını kaybetti.18 Mart Çanakkale Zaferi'nin dünya harp tarihinde de çok önemli bir yeri var. Çanakkale şehitlerinin yazdığı destanla büyük bir zafere imza atıldı. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü ve 6 milyonda bir ihtimal olan mermilerin havada çarpıştığı bu destan unutulmayacak, Çanakkale Türküleri büyük destanı asırlar boyu hafızalarda diri tutacak. Kimse unutmasın ki Çanakkale geçilmez!

Kahraman Mehmetçiğin 102 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı 'Çanakkale Geçilmez Destanı’nın bugün yıl dönümü, Türkiye'nin dört yanında olduğu gibi Denizli’de büyük bir gururla bu zaferi kutluyor. İşte o mesajlar;

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, “Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkânsızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki üstün vatan sevgisi, “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır.”

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ“18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin bağımsızlığa olan azim ve kararlılığını, inanç ve yiğitliği ile birleştirerek yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Bugün, Mehmet Akif'in de ifadesiyle “Eski Dünya, Yeni Dünya, bütün akvam-ı beşer”e karşı kazanılan, Türk tarihine altın harflerle yazılan büyük zaferin gurur günüdür. Bu yüce milletin kahraman ecdadı, o dönemin zor ve kısıtlı imkânlarına rağmen hiç tereddüt etmeden canını ortaya koymuş, geri dönmeyi bir an bile düşünmeyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.  Zorlu kurtuluş mücadelesinin sonunda, Çanakkale’den tüm dünyaya ispat edilen “Çanakkale Geçilmez” gerçeği şehitlerimizin kanlarıyla tarihe yazılmıştır”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Dünyanın en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı, en yüce destanların yazıldığı muharebe meydanı olarak tarih kitaplarındaki yerini almış, tüm yoksunluklara rağmen Türk milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Bugün dahi dillerden düşmeyen bu zafer, tarihimizin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içinde vatanını korumaya çalışan milletimizin gösterdiği eşsiz bir mücadele olmuştur"

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Çanakkale Zaferi dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış; “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir. Aziz milletimizin onurlu günü olan 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü kutlu olsun. Tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven , “Çanakkale zaferi üzerinden tam 102 yıl geçmesine rağmen; orada insanüstü gayretlerle mücadele veren kınalı kuzuların hatıraları taptazedir. 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümünde yüce ecdadımızı minnetle ve rahmetle anıyoruz” 

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimize ve şehitlerimize her zaman minnettarız diyen Keçeci, “Döneminin en çetin şartları karşısında adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale’ye giden kahramanlarımız, kendilerinden silah ve mühimmat olarak üstün olan kuvvetlere karşı mücadele etmişlerdir. İman gücüyle mücadele eden ecdadımız, sonunda dünyanın en büyük destanı yazmış ve Çanakkale’yi geçilmez kılmışlardır. Şimdi bu ruhu, çocuklarımıza yaşatmak bizlerin vazifesidir. “Çanakkale’de yaşananlar asla unutulmamalıdır”

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER