banner249

“Yeni anayasa Türkiye’nin önünü açacak”

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şubesi’nin düzenlediği 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği' konulu konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, “Yeni Anayasa Türkiye’nin önünü açacak ve güçlü bir devlet haline getirecek” dedi.

“Yeni anayasa Türkiye’nin önünü açacak”
banner240

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şubesi 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği' konulu konferans düzenledi. Programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Gülay Samancı, Eski Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Tavşan, Memur-Sen İş Kolları Başkanları ve çok sayıda Eğitim-Bir-Sen üyeleri katıldı.

Konferans Eğitim-Bir-Sen Denizli 1’nolu Şube Başkanı Kazım Tefçi’nin açılış konuşmasıyla başladı.

Başkan Tefçi, “ Bizler sendika olarak elde ettiğimiz kazanımları siyasi krizler nedeniyle kaybediyoruz. Bunları yaşamamak için, bu ülkenin vesayetten kurtularak ham demokrasiden tam demokrasiye geçmesini istiyoruz. Bunun için kurulduğu günden bu güne duruşu net olan bir teşkilat olarak referandumda  ‘Memur-Sen’ Davet Tercih Evet’ diyerek kararımızı belirttik” diye konuştu.

Kazım Tefçi’nin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği' konulu sunumunu gerçekleştirdi. Niçin Evet?’ denilmesi gerektiğini ve ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine’ neden ihtiyaç duyulduğunun,  bu sistemin ihtiyacı karşılamadığını belirten Başdanışman Samancı, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için bu aşamaya kolay gelmedik. Tarihsel dönemlere baktığımızda aynı düşünceden de olsa her dönemde siyasi krizler yaşanarak hükümetlerin kalma ortalaması 1,5 yılı geçememiştir. Bu süreçten de en fazla etkilenen Anadolu insanı olmuştur, Türkiye olmuştur. Türkiye’nin bunlarla kaybedecek zamanı yoktur” şeklinde konuştu.

Samancı, Anayasada referanduma gidilecek olan 18 maddeyi açıklayarak sözlerine şöyle devam etti: “Bu yeni sistemde Cumhurbaşkanı TBMM’nin alanına giren konularda kesinlikle kararname çıkarma yetkisine sahip değildir. Türkiye’nin büyümeye, istikrara, yatırımlara ihtiyacı vardır. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’nin önünü açacak ve güçlü bir devlet haline getirecek” diye konuştu.

Haber Denizli (yuzhaber.com.tr)

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 12:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER