banner249

Kask denetiminden öyle bir sonuç çıktı ki…

Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin yaptığı bir saatlik denetimlerde 100 motosiklet sürücüsünden 70’i kasksız çıktı.

Kask denetiminden öyle bir sonuç çıktı ki…
banner240

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafikte ehliyetsiz ve kasksız motosiklet sürüşünün önüne geçmek amacıyla Manisa Merkez Ticaret Lisesi Kavşağı’nda denetim yaptı. 


10 kişilik trafik polisi ekibinin yaptığı bir saatlik uygulamada 100 motosiklet denetlendi. Yapılan uygulamada 100 motosiklet sürücüsünden 70’ine kasksızlıktan toplam 7 bin 700 Lira para cezası verildi. Motosiklet sürücülerinin bazıları uygulamadan memnun olurken, kimi motosiklet sürücüsü ise motosikletinin alı konulmasına tepki gösterdi.

Uygulamada ayrıca 20 motosiklet ise ruhsatsız olması sebebiyle trafikten men edilerek, otoparka çekildi. Ölümlü motosiklet kazalarının en büyük sebebinin sürücünün kask takmamasından kaynaklandığının altını çizen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Altın Alkan, “Ölümlü motosiklet kazalarında karşılaştığımız en önemli nokta sürücünün kask takmaması. Bir çoğu başına aldığı ağır darbeden dolayı hayatını kaybediyor. Unutmasınlar ki yaktıkları kask onların hayatını kurtaran en önemli unsur. Uygulamalarımızdaki amacımızda motosiklet sürücülerini kask takmaya teşvik etmek” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER