banner249

Kömür satış noktaları denetlendi

Denizli Belediyesi kış mevsiminin gelmesi ile birlikte ısınmadan kaynaklanan soba ve kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla kömür satış noktalarında ve konutlarda kontrollerini sürdürüyor.

Kömür satış noktaları denetlendi
banner240

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Denizli Belediyesi, hanelerde ve kömür satış noktalarında kontrollerini tüm hızıyla sürdürüyor. Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Denizli Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı ve daha temiz bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak ve hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda vatandaşlarımızın da bu konuya duyarlılık göstermelerini rica ediyoruz” denildi. 


Açıklamada, denetimler kapsamında kömür satış noktalarında kömür satış izin belgelerinin olup olmadığı, satılan kömürlerin İl Mahalli Çevre Kurulu’nca belirlenen kalite kriterlerine uygun olup olmadığı, belediye bünyesinde yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akredite olmuş DENÇEV Çevre Kalite Laboratuvarı’nda analizi yapılarak kontrol edildiği belirtildi. 

Yapılan çalışmaların sadece kömür satış noktalarıyla sınırlı kalmadığı, ayrıca apartman ve sitelerde de yakılan kömürün kalitesinin belirlenerek kalorifer yakıcılarına ve apartman site yöneticilerine yerinde eğitimler verildiği bildirilen açıklamada, başta solunum yolları enfeksiyonu olmak üzere insan vücudunda birçok olumsuzluğa sebebiyet veren hava kirliliğinin, yapılan çalışmalarla ve halkın da duyarlılığı sayesinde en aza indirgendiği kaydedildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan kontrol ölçümlerinde Denizli’de hava kirliliğinin sınır değerlerin altında kaldığı ifade edilen açıklamada, şu sözlere yer verildi: ”Daha sağlıklı ve daha temiz bir ortamda yaşayabilmek için vatandaşlarımızdan bazı isteklerimiz olacak. Tüketiciler, kömürlerini Satış İzin Belgesi olan yerlerden almalı. Açıkta kömür satılmamalı ve alınmamalı, kalitesiz kömür kullanılmamalı. 

Kalorifer kazanı ateşçi belgesi olmayanlar, ateşçi olarak görevlendirilmemeli. Dış ortam sıcaklığı gece gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobalar yakılmamalı. Kalorifer ve sobaların ilk ateşlemesi sabah 06.00-09.00 arası ve akşam 16.00-19.00 saatleri arası yapılmamalı. Kalorifer kazan kontrolleri ve bakımları sürekli yapılmalı, bacalar her yıl temizletilmelidir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER