banner249

İlk toplantı yapıldı

Batı Akdeniz Havza Yönetim Heyeti, ilk toplantısını Heyet Başkanı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleştirdi.

İlk toplantı yapıldı
banner240

Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Dairesi Başkanı Nermin Çiçek, Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, havza sınırlarında yer alan kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. 


Toplantıda konuşan heyet başkanı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Süreç içerisinde hep birlikte bazı sorulara cevap bulacağız, üreteceğiz. Havzanın içerisinde, yer altı ve yer üstü su kaynakları ve bir çevre, insan faaliyetlerinin ürettiği ürünler var. Havza esaslı planlama ve yönetim bütün dünyada yapılıyorsa, bizim de uygulamamız gerekir. 

Yönetim kavramı öncelikle karar almayı, verileri analiz etmeyi gerektirir. Biz bir durumu, süreci yönlendireceğiz. Eğer benimser, ciddiye alır, bütün gücümüzle çalışırsak, olumlu bir sonuç alırız. Katılımcı, güç birleştirici bir prosedörün ortaya çıkarılması bizim için bir fırsattır. Öncelikle mevcut kaynağımızın korunması çok önemli" ifadelerini kullandı. 

Türkiye genelinde 25 havza bulunduğunu dile getiren Havza Yönetimi Dairesi Başkanı Çiçek ise konuşmasında, “Batı Akdeniz Havzasında; Muğla, Denizli, Aydın, Burdur ve Antalya olmak üzere toplam 5 ilin sınırlarına girmektedir. Havza sınırları içerisinde 71 ilçe ve belde belediyesi bulunmaktadır. 

Havza bazlı yönetimle birlikte mevzuat, yetki ve sorumluluk çakışmaları giderilecek, havza bazlı kurumsal yapılar geliştirilecek, böylelikle parçalı yapı engellenecek, eşgüdüm ve koordinasyon güçlendirilecek, sorumluluklar netleşecek, kayda ve ölçüme dayalı güvenilir etkin sürekli veri temini ve paylaşımı daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşecek. Mükerrer veri üretiminin ve dolayısıyla kaynak israfının önüne geçilmiş olacak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER