banner249

Geri sayım başladı

Kütahya’nın Simav ilçesinde 180 günde tamamlanacak Arıtma Tesisi inşaatı için geri sayım başladı.

Geri sayım başladı
banner240

Belediye Başkanı Kasım Karahan, 10 milyon liraya mal olacak çevreci örnek tesisin Simav’ın yanı sıra ilçeye bağlı Çitgöl, Naşa ve Beyce beldelerindeki atık suları da temizleyeceğini bildirdi. Başkan Karahan ihaleyi kazanan İnelsan İnş.Elt. San. Tic. Ltd Şt’nin 28 Kasım 2013 tarihi itibariyle tesisin yapılacağı Fatih Mahallesi Söğüt İçi mevkiindeki 20 bin dönümlük alan üzerinde çalışmalara başladığını söyledi. 


Karahan, Simavlılar için hayati önem taşıyan dev tesisin yapımını üstlenen firmanın işi 180 günde teslim edeceğini bildirdi. Sadece Simav’ı değil, geçtiği topraklara hayat veren Simav Çayını ve verimli topraklarıyla ünlü Simav Ovasını da ilgilendiren böylesine önemli bir projesi başlatmanın gururu ve sevincini yaşadıklarını dile getiren Başkan Karahan, “Uzun zamandan bu yana emek verdiğimiz bir girişimdi. Proje onayı, ihalesi ve kredisi derken epey bir zaman geçti. Ancak emeğimizin karşılığını almanın hazzı içindeyiz. İleriye dönük bir proje olan bu tesis uzun yıllar ilçemizin ihtiyacını karşılayacak kapasitededir” dedi. 

Arıtma tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte Simav’ın yanı sıra çevresindeki Çitgöl, Naşa ve Beyce beldelerinin de sularının temizlenip kullanılabilir hale geleceğine vurgu yapan Başkan Karahan, şimdi kirli sularını bıraktıkları Simav Çayının eski haline döneceğini, buradan da vatandaşların tarla, bağ ve bahçelerini sulayarak tarıma destek vereceklerini söyledi.

 Karahan ayrıca, Simav Çayının temizlenmesiyle verimli topraklarıyla ünlü Simav Ovasından eskiden olduğu gibi bereket fışkıracağına inandığını söyledi. Tesisi teslim alacakları tarihi dört gözle beklediklerini ifade eden Başkan Karahan, “Tesisi teslim aldığımız tarih Simav’ın ikinci kurtuluşu olacak. Bu tarih sadece Simav’ın değil, Simav Çayının geçtiği tüm bölgelerdeki çiftçiler, üreticiler ve vatandaşların da bayramı olacak” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER