banner249

Esnaf krediyle ayakta duruyor

Kütahya’nın Simav Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Aydoğan, geçen yıl 334 esnafın kredi kooperatiflerinden yaklaşık 11 milyon liralık kredi kullandığını bildirdi.

Esnaf krediyle ayakta duruyor
banner240

2012’de 322 kişinin 6 milyon lira kredi kullandığını ifade eden Başkan Aydoğan, son yıllarda kredi kullanımının ve miktarlarının arttığını söyledi. Esnafın nakit para sıkıntısı çektiğini dile getiren Aydoğan, zor durumdaki esnafın aldığı kredilerle ayakta durduğunu söyledi.


Simavlı esnafın bir önceki döneme göre 2013’de kullandığı kredinin ikiye katlandığına vurgu yapan Başkan Aydoğan, esnaflara mevcut durumuna göre 10 bin liradan başlayıp 100 bin liraya kadar kredi kullandırdıklarını söyledi. 

ZOR GÜNLER YAŞIYOR 
Son yıllarda esnafın çok zor günler yaşadığını ifade eden Aydoğan, ilçe genelinde nakit sıkıntısının çok yüksek olduğunu söyledi. Aydoğan, “Esnafın nakit sıkıntısı çok yüksek. Şu anda ayakta kalabilmek için kredi alıyorlar. 

Bankalara göre faiz oranlarımız çok düşük. Simav esnafı borcuna son derece sadık. Bu güne kadar Halk Bankası ile hiçbir sıkıntımız olmadı. Halk Bankası'nda takibi olan müşterimiz neredeyse yok. Bu da Simav esnafının borcuna ne kadar sadık olduğunu gösterir" dedi. 

Çalışmalarıyla ortaklarına daha yüksek seviyede bir yaşam tarzı sunmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Aydoğan, “Amacımız ortaklarımızı daha yüksek seviyede yaşatmak, daha güvenilir bir geleceğe hür ve inançla bakmalarına imkan sunmaktır” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER