banner249

İlçe Teşkilatı istifa etti

Adalet ve Kalkınma Partisi Nazilli İlçe Teşkilatı, yerel seçimlerde başarısız oldukları gerekçesiyle topluca istifa ettiğini açıkladı.

İlçe Teşkilatı istifa etti
banner240

Nazilli halkının takdiriyle oluşan seçim sonuçlarında başarısız olduklarını, yönetim olarak daha fazla görevde durmanın doğru olmadığını ifade edilirken, İlçe Teşkilatı tarafından yazılı yapılan açıklamada aday belirleme sürecinde yaşanan fiili kavganın da üzerinin kapatılmaya çalışıldığı belirtildi. Dün akşam saatlerinde parti binasında toplanan İlçe Yönetiminin, Türkiye genelinde başarılı olmalarına rağmen kendi ilçelerinde başarısız oldukları gerekçesiyle istifa kararı aldıklarını ve il yönetimine sundukları öğrenildi. 


Yapılan yazılı basın açıklamasında AK Parti Nazilli İlçe Yönetim Kurulu üyeleri olarak, hizmet etmek için seçildikleri görevlerinden istifa ettiklerini açıklayan Yapılan yazılı açıklamada; “Siyasi partiler seçimler marifetiyle bulundukları yeri ve ülkeyi yönetmek için sandıktan yetki alarak bu görevlerini yaparlar. Geçirdiğimiz yerel seçimlerde seçmenimizin arzusunu yerine getirecek bir sonucu alamadık. Bunun çok değişik sebepleri olabilir ve birçok mazeret de ileri sürülebilir. Ama bu mazeretler aldığımız sonucu değiştirmez. Ancak ilçe yönetimi olarak bir uyumsuzluk yaşadığımız bir gerçektir. 

Bu uyumsuzluk ilçe başkanımızın bir yönetim kurulu üyesi tarafından fiili saldırısına kadar ileri boyutlara varmış, saldırıyı yapan kişi hakkında hiçbir işlem yapılmadığı gibi, hiçbir şey olmamış gibi davranmamız istenmiştir. Yaklaşan seçimler öncesinde partimizi sıkıntıya sokmamak, üzerimizde bulunan görevin sorumluluğuna halel gelmemesi için sesimizi çıkarmadık ve partimizin girmiş olduğu seçimlerden başarıyla çıkması için üzerimize düşeni yapmaya çalıştık ama aldığımız sonuçlarla istediğimiz hedefe ulaşamadık. Yaptığımız değerlendirme toplantısının ardından istifa ederek kaybedilen seçimin bedelini ödemeyi uygun gördük. İnşallah bizim bu duruşumuzdan ve kararımızdan partimiz fayda görür” denildi. 

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ’ 
Makam, statü, itibar ve çıkar temin etmenin hiç düşünülmediği kaydedilen açıklamada; "Görev yaptığımız zaman içerisinde hep partimizin birliği, başarısı ve ülke insanımıza yapılacak hizmeti esas aldık. İçinde bulunduğumuz şartlar altında bu görevi, bu amaçlar için sürdürme imkanı kalmadığını sandık yoluyla seçmen söylemiştir. Seçmenimizin işaret ettiği şekilde bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu, duyarlılığı ve onurlu duruşu, sorumlu ve yetkili mevkide bulunanların yapması için kendilerini muhasebeye çekmelerini tavsiye ediyoruz. Belirtmek isteriz ki; Bizler, mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz AK Parti’nin bir mensubu olarak partimize olan desteğimizi her daim sürdüreceğiz. Bu güne kadar görev yaparken isteyerek veya istemeyerek kalbini kırdığımız, kendilerine başarıyı tattıramadığımız insanlarımızdan helallik istiyoruz. Bu kararımızı kamuoyuna duyuruyor, sayılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullanıldı. 

İlçe Başkanı Tacettin Pirinç başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri Ali ihsan Dilmen, Ethem Saim Aysan, Necdet Konuklar, Cengiz Düzgün, Süleyman Gürbüz, Ramazan Gençler, Mustafa Gürhan Şenbak, Fatih Çetin, Habib Sevgili, Osman Bilgen, Hüseyin Aslan, Ali Aydın, Volkan Alyörük, Şevket Külen, Hüseyin Arslan, Cafer Çoban, Metin Özden, Behiye Faslak, Özlem Erdoğan Ekiz ve Bayram Ali Önal’ın istifa ederek dilekçelerini İl Başkanlığı’na sunduğu ifade edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER