banner249

İki müjdeyi birden verdi!

İzmir’de bir televizyon programına konuk olan Başbakan Binali Yıldırım 30 Haziran 2016'dan sonra ödeme zorluğuna düşen esnaf için sigorta primi ve vergide yeniden yapılandırmaya gideceklerini, beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indiriminin, konutta olduğu gibi eylül ayı sonuna kadar uzatıldığını müjdeledi.

İki müjdeyi birden verdi!
banner240

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de bir televizyon programının canlı yayın konuğu oldu. Özellikle anayasa değişikliğini içeren referanduma ilişkin tüm detayları tek tek anlatan Başbakan Yıldırım, program sonunda esnaflardan gelen mesajlar üzerine iki de müjde verdi. Başbakan Yıldırım, "Prim ertelemesi yaptık, borçları yeniden yapılandırdık ama bu yeniden yapılandırmaya bir ilave yapıldı.

2016 Haziran'dan öncekiler yeniden yapılandı. 2016 Haziran sonundan sonra, darbe girişiminden sonra işleri kötüye gidenler için bir imkan daha getiriyoruz. Meclis açılınca bunlar için de, yani 30 Haziran 2016'dan sonra ödeme zorluğuna düşen esnafımız için sigorta primi ve vergide yeniden yapılandırmaya gideceğiz. Bu yeni bir müjde. Konut, mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi yaptık. Beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indirimi de konuttaki gibi eylül sonuna kadar uzatıldı" diye konuştu.

"İZMİR İLKLERİN ŞEHRİDİR"
Başbakan Yıldırım, program sunucusunun "İzmir size ne ifade ediyor?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"İzmir ilklerin şehri. Kurtuluş Savaşı mücadelesi İzmir'den başladı ve düşmanın denize döküldüğü yer de İzmir. Türkiye'nin ekonomik stratejisinin belirlendiği şehir. İzmir ilk telefonun, telgrafın kullanıldığı, ilk demiryolunun yapıldığı, ilk ihracatın yapıldığı şehir. İzmir ilk çok partili hayata geçen şehir. İzmir'in ilkleri çok. İhracatı son 15 yılda 650 milyondan 8,5 milyara çıktı ama İzmir'in potansiyeli daha fazla. İzmir'de İzmirlilik kimliği var. İzmir'e gelenler 1,5 yıl içerisinde İzmirli oluyorlar. İzmir kimliğine sahip çıkıyorlar. İzmirliler birbirlerine karşı ister fakir ister zengin olsun, hoşgörü kültürü var. Kimse kimsenin ne yaptığı ne ettiği, ne giydiği, ne içtiği ile meşgul olmaz. İzmir'in kadınları daha dinamiktir." 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER