banner249

PURÇU, DENİZLİ’DEN SESLENDİ!

“Bizi Yugoslavya gibi parçalayacaklar”

PURÇU, DENİZLİ’DEN SESLENDİ!
banner240

Referandum çalışmaları kapsamında   Denizli’ye gelen CHP’nin roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe başkanlık sistemiyle ilgili Çin Modeli’ örneğine sert çıktı. Purçu, “Bizi Yugoslavya gibi parçalayacaklar. Halkımız ona göre oy versin. Referandumun alternatifi yok” dedi.

Vatandaşlara neden ‘Hayır’ demeleri gerektiğini anlatmak için Denizli’ye gelen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Denizli CHP İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Burada basın mensuplarıyla bir araya gelen milletvekili Purçu, açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişiklik çalışmaları ekibinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe başkanlık sistemiyle birlikte büyük kentlerin yeniden yapılanacağını söylemesi ve Çin’i örnek göstermesine sert çıkan Milletvekili Özcan Purçu, “ Karatepe'nin örnek gösterdiği Çin'de, 23 eyalet, 5 özerk bölge ile 2 özel statülü il bulunuyor. Bu demek oluyor ki bizi de böyle parçalayacaklar. Aynı Yugoslavya da olduğu gibi ülkemiz parçalanacak yok olacak. O yüzden vatan için ‘Hayır’ diyoruz.  Savaş olsa bizim Suriyeliler gibi gidecek ülkemiz yok. Bu ülkede bir karışıklık olursa ya canımızı verir. Ya da mücadelemizi verir kazanırız.  Bizim gidecek ülkemiz olmadığı için, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için biz ‘Hayır’ demeliyiz. Bütün seçimlerin alternatifi vardır fakat bu referandumun bir alternatifi yok.  Buradan ‘Evet’ sonucu çıkarsa vatandaş ben bunu beğenmedim değiştireceğim diyemez. Onun için vatanımıza, bayrağımıza oy vermek istiyorsanız ‘Hayır’a oy vereceksiniz” diye konuştu.

Raziye SARI

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 17:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER