banner249

Hijyen belgesi olmayan bu ruhsatı alamayacak

Efeler Belediyesi ruhsat alımı için başvuran işletmelerde, yönetmelik de yasal zorunluluk haline gelen hijyen eğitimi belgesi şartını arayacak.

Hijyen belgesi olmayan bu ruhsatı alamayacak
banner240

 Efeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Efeler halkının daha sağlıklı şartlarda gıda tüketebilmesi adına, yönetmelikleri yakından takip diyor.


 Ruhsat alımı esnasında aranacak şartlar için hazırlık toplantılarına başlayan Efeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; 1 zabıta müdürü, 1 amir, 4 zabıta komiseri, 16 zabıta memuru, 8 destek personeli ile çalışmalarına hız verdi. Halkın sağlığı için gerekli bütün yasal düzenlemeleri yakından takip edeceklerini belirten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Denetim ve ruhsat verme işlemlerine başladık.

 2005/9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma ruhsatlarına ilişkin Yönetmelik hükümleri gözden geçirdik. 5 Temmuz 2013 tarih 28698 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin esnafa getireceği yükümlülükler konusunda istişare toplantısını yaptık. 5 Temmuz 2014 den itibaren, Gıda üretimi yapan ve her türlü gıda ile teması olan işletmelerden ruhsat müracaatına geldikleri esnada ‘Hijyen Eğitimi Belgesi’ istenecek. Yönetmelik ile yasal zorunluluk haline gelen hijyen eğitim belgesi almamış esnafa artık ruhsat verilemeyecek. Zabıta Müdürlüğümüz vatandaşı bilinçlendirmek ve esnafları daha hijyenik ürünler üretme konusunda yakından takip edecek. Zabıta Müdürlüğümüz önümüzdeki günlerde sıralı denetimler ile kontrollere başlayacak” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER