banner249

Her türlü işbirliğine hazırız

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ile 24 Rizeli işadamından oluşan heyeti makamında ağırladı.

Her türlü işbirliğine hazırız
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, iş gezisi için Denizli'ye gelen Rize heyetini makamında ağırladı. Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ile 24 Rizeli işadamından oluşan heyet ile başkanlık makamında bir araya Gelen Başkan Zolan, misafirlerine hoş geldiniz diyerek böylesi müstesna bir topluluğu Denizli'de görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 


Heyete Denizli ve sürdürülen belediye çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Zolan, " Ziyaretiniz bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ülkemizin tabi her yerinde ayrı güzellikler var. Denizli hem sanayi alanında hem turizm hem de tarım alanında birçok potansiyele sahip. Tekstilde, bakır kablo üretim sanayinde, traverten mermer alanında Denizli büyük bir hamle yapmış durumda. 

Denizli belki de başka bir şehirde olmayan jeotermal kaynaklara sahip. 30 dereceden 250 dereceye varan sıcak su kaynağımız var. Turizm alanında da Pamukkale bir marka. Türkiye' ye ve Denizlimize Pamukkale ayrı bir fırsat sunuyor. Biz de Denizlimiz adına bu fırsatları vatandaşlarımız için değerlendirmeye çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. 2004 yılında Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile başlayan yürüyüşümüzde ben meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı görevleri yaptım. Sonrasında ise bayrağı devraldık. 

Denizli Belediye Başkanlığı görevi yaptım. Uzun yıllardır Denizli'nin hak edip de alamadığı Büyükşehir'i de aldık. Sağ olsun Başbakanımız Denizli'nin sahip olduğu bu büyük potansiyelin hakkını vererek adaletsizliği ortadan kaldırdı. Biz de son 10 yılda Denizli'nin kronikleşmiş bir çok problemini ortadan kaldırdık. Kenti Denizli'nin potansiyeline yakışır hale getirdik. Şehirleşme adına altyapı ile ilgili bir çok problemi ortadan kaldırdık. Umarım bu geziniz verimli geçer. Denizli ve Rize arasında her türlü oluşacak işbirliğine biz de katkı koymaya hazırız" dedi. 

Misafirperverliğinden dolayı Başkan Zolan'a teşekkür eden Rize Valisi Nurullah Çakır ise " Denizlimiz Ege Bölgesi'nin ve Türkiye'nin özel bir şehridir. Üretimi ve ticaret kültürünü çok büyük ölçüde geliştiren bir şehir. Büyüyen ve gelişen ülkemiz için özel uygulamaları görmek adına ziyaretlerde bulunuyoruz. Oluşturulacak işbirlikleri bizim için çok önemli. Buradan edindiğimiz bilgiler ve işbirlikleri Rize'de yapılacak işlere ilham verecek, katkı koyacak. Bizlere gösterdiğiniz yakın alakadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal da yaptığı konuşmada şunlara değindi: " Denizli, gıpta ile bakılan örnek alabileceğimiz bir il konumunda. Sizlerin birikiminden, tecrübelerinden bizler de istifade ederiz İnşallah. İşsizlik oranının düşük olması çok büyük bir gelişme. İhracatta yine Türkiye'de önde gelen iller arasında olması çok önemli bir gelişme. Belediyecilik anlamında da çok büyük işler ortaya koyduğunuz da ortada. Tüm bu güzellikleri Rize'ye taşımak adına buradayız. Bu güzel ağırlama için teşekkür ederim." 

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise belediyecilik alanında Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Oluşturulacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Başkan Kasap, Başkan Zolan'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret sonunda Başkan Zolan misafirlerine Çeşm-i Bülbül armağan etti. Konuklar ise Başkan Zolan'a Rize'ye özgü ürünlerden oluşan çeşitli hediyeler sundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER