banner249

Yardım krizine son nokta koyuldu

Manisa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin valilikten izin almadan yardım toplama kampanyası başlatmasının kanunlar çerçevesinde yasak olduğuna işaret ederek, Manisa Valiliği’nin üç ayrı bankada hesap açarak yeni bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Yardım krizine son nokta koyuldu
banner240

Manisa Valiliği ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan yardım kampanyası krizinde son nokta koyuldu. Manisa Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin izin almadan yardım kampanyası başlatamayacağı bildirildi.


İŞTE O AÇIKLAMA
Konunun aslıaşağı da açıklandığı gibidir. Ülkemizdeki tüm yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılıYardım Toplama Kanununa göre yapılmaktadır. Bu Kanunun 6. Maddesi, “Kişilerin ve kuruluşların, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamayacakları, Aynı Kanunun 7. Maddesinde ise; “Yardım toplama faaliyeti bir ilin birden fazla ilçesini kapsıyorsa o ilin valisinden …izin alınır. 

Yardım toplama faaliyeti birden fazla ili kapsıyorsa yardım toplama faaliyetine girişecek gerçek veya tüzel kişilerin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır ve izni veren valilik tarafından ilgili valiliklere ve İçişleri Bakanlığına bilgi verilir.” Hükmü yer almaktadır. Kanunun bu hükümleri doğrultusunda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığının, Manisa Valiliğine izin için yazılı başvuru yapması gerekirken, bu yönde bir başvuru yapılmadan Belediye Başkanlığının resmi web sitesinde yardım kampanyasının 14.05.2014 tarihinde duyurulduğu, bazı bankalarda hesaplar açılarak bu hesap numaralarının da duyurulduğu görülmüştür. 

Yardım toplama izni için yazılı başvurunun 15.05.2014 tarihinde İl Dernekler Müdürlüğüne saat 09:30 da yapıldığı, yazılı başvurunun sonucunu beklemeden aynı gün öğleden sonra “Valilikten Soma Madencisi yalnız değil kampanyasına veto” haberinin resmi web sitesinde yayımlanmaya başladığı tespit olunmuştur. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığının sabah başvuru yapıp, Valilikçe yapılacak işlem sonucunu beklemeden, aynı gün öğleden sonra resmi web sitesinde “yardım taleplerinin veto edildiği” şeklinde bir duyuru yapılmasına, Valiliğimizce bir anlam verilememiştir. 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. Maddesi doğrultusunda Soma’da hayatlarını kaybeden, yaralanan madencilerimize ve Onların yakınlarına maddi ve manevi destek olmak üzere, 15.05.2014 tarihli Valilik “OLUR” u ile Valiliğimizce “SOMA KAZAZEDE MADENCİLERİMİZE DESTEK VE YARDIM KAMPANYASI” başlatılmış olup, üç ayrı Bankamızda açılan hesap numaraları, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız ile Basın-Yayın organlarına duyurulmuştur. 

Valiliğimiz, Soma’da Milletçe yaşadığımız bu derin ızdırabın yaralarını sarmak, hayatını kaybeden madencilerimizin yakınlarının ve bu faciadan sağ kurtulan madencilerimiz ile yakınlarının yaşadığı büyük acılara ortak olmak, Onlara destek olmak amacıyla başlattığı bu kampanyayı, tüm Kamu Kurumlarımız, Yerel İdarelerimiz, özel Kurum ve Kuruluşlarımızla ve tüm kadirşinas Milletimizle birlikte en etkin bir şekilde sürdürüp, sonuçlandıracaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER