banner249

Helal olsun Arpacı!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, 19 Eylül Gaziler Günü’nde gazilerin toplu konutlardan faizsiz yararlandırma imkanı sağlanmasını ve aile fertlerinin kamuda istihdam edilmesini teklif etti.

Helal olsun Arpacı!
banner240

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, gazilerin toplu konutlardan faizsiz yararlandırma imkanı sağlanarak barınma sorunlarının giderilmesi ve aile fertlerinin kamuda istihdam edilmesi için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. CHP’li Arpacı, “Gazilerimize adil bir yaklaşım göstermek; onların yüce fedakarlıklarını takdir etmek ve saygı duymak demektir. Ülkemizin savunması ve güvenliği için görev yapan kahraman askerlerimiz, en iyi şekilde korunmalı ve desteklenmelidir. Bu, sadece bir görev değil, bir sorumluluktur. Gazilerimize eşit ve adil bir şekilde yaklaşmak, devletimizin ve toplumumuzun onlara olan minnet ve şükranını ifade etmenin bir yolu olarak önem taşımaktadır” dedi.

GAZİLERİMİZ BİZLER İÇİN BÜYÜK ÖNEME SAHİP

CHP’li Arpacı’nın kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin savunması ve güvenliği için askerlerimiz büyük önem arz etmektedirler. Askerlerimiz canları pahasına vatanımızın güvenliği ve huzuru için görev üstlenmektedirler. Uluslararası anlaşma ve sözleşmeler gereğince ülkemizin ihtilaflı bölgelerde operasyon ve savaşa katılarak büyük bir sorumluluk almaktadırlar. Bu kutsal görevlerini yerine getirirken şehit olan askerlerimiz ve yaralanan gazilerimiz, bizler için büyük bir öneme sahiptir.

GAZİLERİMİZİN ÖZEL OLARAK KORUNMASI GEREKİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 61. maddesi, ‘Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malûl ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar’ hükmünü içermektedir. Bu hüküm, devletin şehitlerimizin ve gazilerimizin sosyal güvenlik bakımından özel olarak korunması gerektiğini vurgulamaktadır. Gazilerimize adil bir yaklaşım göstermek; onların yüce fedakarlıklarını takdir etmek ve saygı duymak demektir. Ülkemizin savunması ve güvenliği için görev yapan kahraman askerlerimiz, en iyi şekilde korunmalı ve desteklenmelidir. Bu, sadece bir görev değil, bir sorumluluktur. Gazilerimize eşit ve adil bir şekilde yaklaşmak, devletimizin ve toplumumuzun onlara olan minnet ve şükranını ifade etmenin bir yolu olarak önem taşımaktadır.

Gazilerimize adil bir yaklaşım göstermek ve sosyal güvence konusunda eşitsizlikleri gidermek için düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Gazilerimizin kahramanlıkla yerine getirdikleri görevlerine layık bir şekilde destek olmalı ve yaşamlarını daha iyi bir seviyede sürdürebilmeleri için gerekli adımlar atılmalıdır. Bu, hem devletimizin hem de toplumumuzun sorumluluğudur. Bu bağlamda sunmuş olduğum Kanun Teklifim ile; gazilerimize toplu konutlardan faizsiz yararlandırma imkanı sağlanarak barınma sorunlarının giderilmesi, aile fertlerinin kamuda istihdam edilmesi sağlanacaktır. Bu şekilde gazilerimiz daha iyi bir yaşam sürdürebilecekleri desteklere bir nebzede olsa kavuşacaklardır.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Niyazi ketancı
Niyazi ketancı - 8 ay Önce

Tebrikler vekilim...2016 yılında başbakan Binali Yıldırım bey tek tip sehitlik tek tık gazilik dediler ama o zaman bu zaman ses yok...

SIRADAKİ HABER