banner249

Hedef 8 milyon öğrenci

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı, “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı” kapsamında 8 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Hedef 8 milyon öğrenci
banner240

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 3 Ocak 2014’te imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde planlanan “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)” projesi başladı. Bu programın sonucunda yetiştirilen 400 formatör eğitimci ve bu formatörlerin eğitim vereceği 8 bin saha eğitimcisi ile doğrudan 8 milyon öğrenciye bağımlılıklarla ilgili eğitim veriliyor. 


TBM Programı kapsamında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenimine devam eden çocuk ve gençler; sigara, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılıkları konusunda bilgilendiriliyor. Pilot uygulaması kapsamında 17 -22 Şubat 2014 tarihlerinde formatör eğitimi gerçekleştirilen programda, Geniş bir lokasyonda gerçekleştirilecek olan pilot eğitimler Haziran sonuna kadar devam edecek. 2014-2015 eğitim - öğretim yılı başında yaygınlaştırma çalışmaları başlatılacak. Proje ile okullarda ve ulusal düzeyde bilinç ve farkındalık oluşturulması hedefleniyor. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman yaptığı açıklamada; “Burada alacağınız eğitimler sayesinde bundan sonraki nesillerin daha sağlıklı bir hayat yaşamalarına katkınız olacak. Siz formatörler olmasaydınız bu eğitimin hiçbir anlamı olmazdı, proje baştan akamete uğrardı” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli de, Türkiye’nin 2040’larda genç nüfusunu hala koruyan bir ülke olacağının altını çizerek; “Bu büyük bir fırsattır, değerlendirmezsek tehdide dönüşür. Eğitimler ile bağımlılıklara karşı önlem almazsanız çok ciddi problemlerle karşılaşırsınız” dedi.

Yeşilay’ın bu konuda önemli bir görevi üstlendiğini ifade eden Biçerli, MEB ve Yeşilay olarak sağlıklı bir genç nesil için bir aradayız mesajını verdi. Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız; “İl Milli Eğitim olarak ülkemizin yüz akı Yeşilay’ın her zaman yanında olmak istiyoruz, siz değerli öğretmenlerimiz ile bir hafta beraber olacağız. Katılımınız için sizlere müteşekkiriz” diye konuştu. 

TOPLANAN VERİLER KURUMLARLA PAYLAŞILACAK 
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TEB) pilot uygulamaları kapsamında; eğitim programlarının geliştirilmesi, pilot uygulamanın gerçekleştirilmesi, saha eğitimcilerine eğitici eğitimi verilmesi ve okul uygulamaları, ölçme değerlendirme aşamaları gerçekleştirilecek. 

Eğitim programları, interaktif, yaşayarak öğrenmeyi destekleyecek yöntemler içeren, 40 dakikalık sunumlar, öğrenci el kitapları, formatör kitapları ve uzaktan eğitim temelli etkileşimli eğitim notlarını kapsayacak. Formatörler tarafından, görev alanlarında bulunan okulların rehber öğretmenlerine 1 günlük eğitici eğitimi verilecek. 

Bu eğitimler sunum becerilerinin ve geliştirilen eğitim materyallerinin kullanımına yönelik uygulanacak. Sonrasında, her rehber öğretmenin görev aldığı okulda kendi öğrencileriyle bu içeriği çalışması istenecek ve süreç izlenecek. Proje süreçlerinin ihtiyacına uygun bir sistem tasarlanacak. Bu sistemle, ölçme değerlendirme çalışmaları ve raporlama yapılacak. Elde edilen veriler ilgili kurumlarla paylaşılacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER