banner249

Robotlar karşı karşıya

Gediz Üniversitesi’nin düzenleyeceği 1. Ulusal Robotik Yarışması’na teknolojiye meraklı lise ve üniversite takımları katılacak.

Robotlar karşı karşıya
banner240

Gençler, çevresini gören, koşullara göre karar verip bunu uygulayabilen akıllı robotlarıyla mücadele edecek. Dahi çocuklar neler yapabileceklerini sergileyecek. 


ROBOTLAR GÖRÜCÜYE ÇIKACAK 
Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, bilim ve teknolojiye meraklı genç beyinleri teşvik için bir kez daha kolları sıvadı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri öğrencilerinin oluşturduğu Gediz Robotik Kulübü’yle birlikte Ulusal Robotik Yarışması açıldı. Ülke genelindeki lise ve üniversite ekiplerinin katılabileceği yarışmada, tamamen gençlerin eseri akıllı robotlar, 26 ve 27 Nisan tarihlerinde Gediz Üniversitesi İzmir Seyrek Kampüsü’nde karşı karşıya getirilecek. 

Esnek zekaya sahip robotlar, parkurdaki çizgiyi takip edecek, sensörleri aracılığıyla fark ettikleri engelleri aşacak, nereden ilerlerse en kısa sürede bitiş çizgisine varabileceğine karar verebilecek özellikte olacak. Çevresini daha hızlı görüp daha hızlı karar veren ve bunları süratle uygulayarak parkuru kısa sürede tamamlayan robotun mimarı takım şampiyonluğa ulaşacak. 

ÖDÜLLÜ YARIŞMA 
Dahi çocukların yeteneklerini ve gelecekte neler yapabileceklerini sergileyecekleri yarışmada birinci ekibe 3 bin, ikinciye 2 bin, 3’üncüye de bin TL ödül verilecek. Katılacak liselilere ve üniversitelilere robot teknolojileri hakkında eğitimin de sunulacağı Gediz Üniversitesi 1. Ulusal Robotik Yarışması hakkında ayrıntılı bilgi ‘robotikkulup.gediz.edu.tr’ adresinden alınabilecek. 

“YARININ BİLİM İNSANLARI” 
Rektör Prof.Dr. Seyfullah Çevik, en büyük zenginliğimizin yetenekli genç beyinler olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızı ve gençlerimizi, bilime, teknolojiye teşvik etmeye çalışıyoruz. Türkiye'mizin gelişmiş ülkeler arasına girmesi için teknoloji de daha çok söz sahibi olmalıyız ve milli teknolojimizi geliştirmeliyiz. Bu amaç doğrultusunda gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Yeter ki bilimde çığır açacak, Türkiye'mizi teknoloji üretip dünyaya satan ülke haline getirecek insanlar yetişsin.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER