banner249

Güzergahları değişiyor!

Denizli Belediyesi, vatandaşlara daha kaliteli bir toplu ulaşım hizmeti sunmak için gelen talepler üzerine 2 yeni hattı hizmete sunuyor. Hazırlanan yeni hatlar 20 Ocak Pazartesi günü hizmete girerken, mevcut 2 farklı hatta da bazı düzenlemeler yapıldı.

Güzergahları değişiyor!
banner240

Denizli’yi her alanda olduğu gibi toplu taşıma alanında da dünya standartlarına ulaştırmayı hedefleyen Denizli Belediyesi, bu amaçla farklı güzergahlardaki hat düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede halen 34 ana hat üzerinde çalışan toplam 123 adet otobüsün yolcu ve güzergah verileri günlük olarak takip edilirken, vatandaşlardan gelen her türlü talep, öneri ve şikayet de titizlikle değerlendiriliyor.


Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine halihazırda çalışmakta olan 20/1 Kampüs-Yenişehir ve 34 Kampüs-Üçler hatları ile ilgili birtakım düzenlemeler yapılmasına karar verilirken, Denizli Belediyesi Otobüs İşletmesi Planlama ve Koordinasyon Birimi tarafından her iki hatta da 10’ar kişilik ekiplerle saha çalışması yapıldı. Bu kapsamda farklı günlerde gün boyu araçlarda bulunan Planlama ve Koordinasyon Birimi personelleri, araçlara binen yolcuların biniş noktalarını ve iniş hedeflerini kayıt altına alarak bir yolculuk haritası oluşturdu. 

Ortaya çıkan bu sonuçlar ile akıllı kart takip sisteminden alınan veriler bir araya getirilerek, yolcuların 20/1 ve 34 hatlarında yoğun olarak hangi bölgeler arasında seyahat ettikleri belirlendi. Yapılan bu çalışmanın ardından, yaklaşık 1 ay süren planlama çalışmaları sonucunda 20/1 Kampüs-Yenişehir hattının kaldırılarak, yerine 30 Özel İdare-Yenişehir hattının açılmasının; 34 Kampüs-Yenişehir hattında çalışan 4 aracın da aynı ana güzergah üzerinde yeni açılacak 16 Kampüs-Üçler ekspres hattında hizmet vermesinin yolcular açısından daha verimli olacağı kararlaştırıldı. 

Bu çerçevede 20 Ocak Pazartesi gününden itibaren 20/1 numaralı hat kaldırılarak yerine 30 numaralı hat; 34 numaralı hattın saat başı ve buçuk servisleri kaldırılarak yerine 16 numaralı ekspres hat hizmet verecek. 

“VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİ BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”
Denizli’de toplu ulaşımı daha kaliteli ve konforlu bir hale getirmek amacıyla kısa bir süre önce otobüs işletmesini devraldıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık iki aydan bu yana güzergahları daha verimli bir hale getirmek amacıyla aralıksız çalıştıklarını söyledi. 

Bu doğrultuda istatistiksel verilerin yanı sıra, saha çalışmalarına ve vatandaşların kendilerine ilettikleri taleplere de büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Zolan, “Vatandaşlarımızın talep ve önerileri bizim için her şeyden önemli. Günlerinin önemli bir kısmını ulaşımda geçiren hemşehrilerimizin toplu ulaşımdan daha rahat bir şekilde yararlanmaları amacıyla otobüs işletmemizin verimini arttırmak için gece gündüz çalışıyoruz. 

Son olarak, vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepleri de titizlikle değerlendirerek, 20/1 hattının yerine 30 hattını, 34 hattının 4 aracının yerine de 16 ekspres hattını hizmete sunuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dikkate almaya devam edeceğiz” dedi. 

16 KAMPÜS-ÜÇLER EKSPRES HATTI
20 Ocak Pazartesi gününden itibaren 34 numaralı hattın saat başı ve buçuk servisleri kaldırılarak, yerine 16 numaralı ekspres hat hizmet verecek. 06.00-20.00 saatleri arasında çalışacak yeni hattın güzergahı ise şu şekilde olacak: 

GİDİŞ: Kampüs – Bursa Caddesi – Ulus Caddesi – Ali Aygören Bulvarı – Başak Heykeli – Fatih Sultan Mehmet Bulvarı – Teras Park – Ziya Tıkıroğlu Caddesi – 35 Sokak – 75 Sokak – Uğur Mumcu Caddesi – Adalet Sarayı – Hasan Gönüllü Bulvarı – Aydem – 1200 Evler Kavşağı – Ali Marım Bulvarı – Umutkent 2 Önü (648 Sokak) – 2009 Sokak – Umutkent 3 Önü (2015 Sokak) – 2017 Sokak – Akça Caddesi – Üçler Son Durak 

DÖNÜŞ: Üçler Son Durak – Akça Caddesi – 2017 Sokak – Umutkent 3 Önü (2015 Sokak) – 2009 Sokak – Umutkent 2 Önü (648 Sokak) – Ali Marım Bulvarı – 1200 Evler Kavşağı – Aydem – Hasan Gönüllü Bulvarı – Adalet Sarayı – Uğur Mumcu Caddesi – 75 Sokak – 35 Sokak – Ziya Tıkıroğlu Caddesi – Teras Park – Fatih Sultan Mehmet Bulvarı – Başak Heykeli – Ali Aygören Bulvarı – Ulus Caddesi – Doğan Demircioğlu Caddesi – Mevlana Caddesi – Üniversite Caddesi – Kampüs 

HAREKET SAATLERİ: Kampüs ve Üçler’den karşılıklı olarak her saat başı ve 30 geçe. 
30 ÖZEL İDARE-YENİŞEHİR HATTI 
20 Ocak Pazartesi gününden itibaren 20/1 hattı kaldırılarak, yerine 30 numaralı hat hizmet verecek. 06.05-24.00 saatleri arasında çalışacak yeni hattın güzergahı ise şu şekilde olacak: 
GİDİŞ: Bayramyeri – Özel İdare – Gazi Bulvarı – Çınar – Lise – Çevre Yolu – Akkonak Parkı – Kazım Kaynak Caddesi – Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi – Çınar Sokak – Teras Park – 28 Sokak – Ş.P.Çavuş Tuncay Özçoban Caddesi – 24 Sokak – 27 Sokak – J.K.Teğmen Adem Buran Caddesi – Ziya Tıkıroğlu Caddesi – 2 Sokak – Çevik Kuvvet Son Durak 

DÖNÜŞ: Çevik Kuvvet Son Durak – 2 Sokak – Ziya Tıkıroğlu Caddesi – J.K.Teğmen Adem Buran Caddesi – 27 Sokak – 24 Sokak – Ş.P.Çavuş Tuncay Özçoban Caddesi – 28 Sokak – Teras Park – Çınar Sokak – Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi – Kazım Kaynak Caddesi – Akkonak Parkı – Fatih Caddesi – Özay Gönlüm Meydanı – Merkez Efendi Caddesi – Ş.Albay Karaoğlanoğlu Caddesi – Bayramyeri – Özel İdare 

HAREKET SAATLERİ: 06.05-20.00 arasında Özel İdare’den her 5, 20, 35, 50 geçe; Yenişehir’den her 10, 25, 40, 55 geçe. 20.00-24.00 saatleri arasında ise Özel idare ve Yenişehir’den her saat başı ve 30 geçe.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER