banner249

Sahte bal uyarısı

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, sağlıksız bal tüketimi konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Sahte bal uyarısı
banner240

Arap, Afyonkarahisar halkının güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla il müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından düzenli ve sürekli olarak denetimlerin yapıldığını da kaydetti. 


Balın, taklit ve tağşiş yapılması kolay bir ürün olduğunu ve bu konuda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Arap, “Bal, yüzyıllardır insanlar tarafından severek tüketilen, lezzeti yanında sağlık açısından da vazgeçilmez bir üründür. Fakat haksız rekabetlerin yaşandığı ve daha fazla gelir elde etmek için hileye başvurulduğu günümüzde bal en fazla suiistimal edilen ürünler arasında yerini almıştır. 

Ürünlere hile karıştırılması haksız kazanca neden olduğu gibi insan sağlığını da büyük bir risk altına almaktadır. Bu noktada bilinçli tüketiciler olarak sorunlarla mücadele anlamında hepimize önemli görevler yüklemektedir. Vatandaşlarımızın güvenilir, sağlıklı bal tüketebilmeleri için üreticisinin ve paketleyicisinin belli olduğu ve müdürlüğümüze kayıtlı iş yerlerinin satmış olduğu ürünleri satın alınması önem arz etmektedir. 

Dolayısıyla pazarlarda, sokak aralarında, cami önlerinde, televizyondan veya internetten pazarlama yöntemi ile satılan etiketsiz, üreticisinin belli olmadığı, paketleme tarihi ya da son tüketim tarihi yazmayan balların ve diğer gıdaların satın alınması güvenilirlik ve sağlık açısından büyük risk oluşturmaktadır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER