banner249

Gençleri kullanıp kenara çekildiler!

Denizli’de bir gurubun 12 Eylül askeri darbesini protesto eyleminde olaylar çıktı. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, eylemdeki bazı kişilerin gençleri kullandığını ve müdahale sonrasında bu kişilerin kaçarak olayları izlediğini söyledi.

Gençleri kullanıp kenara çekildiler!
banner240

Denizli’de Candoğan Parkı önünde toplanan bir grup, 12 Eylül 1980 yılında gerçekleşen askeri darbeyi protesto etti. Basın açıklamasını okuyan grup daha sonra Çınar Meydanına yürümek istedi. 


Çınar Meydanında önlemini alan polis, ara sokaklardan Denizli Belediyesi önüne doğru yürüyüşe geçen gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahale ettiği grup kaldırım taşlarını sökerek polise attı. Çevik Kuvvet polisleri atılan taşlardan kendilerini ellerindeki kalkanlarla korudu. Müdahaleyle birlikte ara sokaklara kaçmaya başlayan grubu polis takip etti. Bu arada gruptan ayrılanlar ise Denizli Belediyesi arkasında bulunan EMEK Partisi binasına sığındı. Polis ekipleri Emek Partisi’ne çıkan gruba panzerle basınçlı su sıktı. Partiye sığınan grupta slogan atarak polise tepki gösterdi. 

BULUT, “DENİZLİ SİZLERDEN UTANÇ DUYUYOR”
Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un da yakından takip ettiği eylemde polis, ara sokaklarda yakaladığı 4 eylemciyi gözaltına alarak Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut eylemdeki bazı kişilerin yanına giderek, “Yazık değil mi gençleri kullanıp kenara çekiliyorsunuz. Denizli sizlerden utanç duyuyor. Bu gençleri olayların içine atıyorsunuz sonradan hiçbir şey olmamış gibi kenarda izliyorsunuz. Yazıklar olsun size”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER