banner249

GEKA 2 bin kişiye ulaştı

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Şubat ayı içerisinde 2 bin kişiye ulaştı.

GEKA 2 bin kişiye ulaştı
banner240

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 30 Ocak 2014 tarihinde kamuoyuna ilan ettiği "2014 yılı Proje Teklif Çağrısı" bilgilendirme toplantıları son olarak Aydın, Denizli ve Muğla’daki üniversitelerde gerçekleştirilerek son buldu. 


GEKA’nın Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek programlarından oluşan "Proje Teklif Çağrısı" hakkında potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıların son olarak Pamukkale Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitelerinde düzenlendi. 5 Şubat’ta başlayıp 28 Şubat’ta son bulan bilgilendirme toplantılarının ilk üçü Aydın, Denizli ve Muğla il merkezlerinde gerçekleştirilirken, ajans uzmanları düzenledikleri 52 toplantıyla bölgede yaklaşık 2 bin potansiyel başvuru sahibine ulaştı. 

Her iki programın hedef kitlesine uygun tüm paydaşlara ulaşılmasının hedeflendiği toplantılara, özel sektör, kamu kurum, kuruluşları ve STK temsilcilerinin yanı sıra üniversitelerde görev yapan konusunda uzman öğretim görevlileri de yoğun ilgi gösterdi. Toplantılarda GEKA uzmanları, Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Yenilikle Dönüşüm, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Yenilikle Dönüşüm ve Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Çevre Mali Destek Programları hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirdi. 

Programların içeriği, amacı, önceliği, bütçesi, başvuru koşulları ve uygun başvuru sahipleri ile değerlendirme süreci hakkında detaylı bilgiler içeren sunumların ardından katılımcılardan gelen sorulara da cevap verildi. Katılımcılardan gelen programlara yönelik soruların kayıt edilerek ajansın www.geka.org.tr internet adresinde yer alan sıkça sorulan sorular bölümünde cevaplarıyla birlikte yayınlanacağı da belirtildi.

Gerçekleştirilen sunumlarda Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programlarından oluşan "Proje Teklif Çağrısı" için uygun projelere 20 Milyon TL’lik kaynak sağlanacağı vurgulandı. İşletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilerek, rekabet güçlerinin arttırılmasının amaçlandığı Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programının bütçesinin 11 milyon TL olduğu belirtilirken, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programının bütçesinin ise 3 milyon TL olduğu ifade edildi. 

"2014 yılı Proje Teklif Çağrısı"nın bir diğer programı olan kar amacı güden işletmelere yönelik Çevre Mali Destek programının bütçesinin 6 milyon TL olduğu ifade edilirken, bu programla çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesiyle katma değerin arttırılmasının amaçlandığının da üzerinde önemle duruldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER