banner249

Gaziye rekor tazminat!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askerlik görevini yaparken kaza sonucu silahla yaralanan Afyonkarahisarlı Er Fatih Ermiş, Borçlar Kanunu’nda yapılan değişiklik ile açtığı dava sonrası yaklaşık 450 bin TL tazminat almaya hak kazandı.

Gaziye rekor tazminat!
banner240

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen dernek avukatı Halil Öztürk, dava ve Ermiş’in almaya hak kazandığı tazminatla ilgili açıklamalarda bulundu. 


Öztürk, Ermiş’in 10 Kasım 2009 tarihinde kaza ile yaralandıktan sonra Milli Savunma Bakanlığı'na maddi ve manevi tazminat başvurusunda bulunulduğunu ancak bunun reddedildiğini söyleyerek, “Bunun üzerine Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurduk. 2010 yılında iki tane dava açtık. Davalar 6 Kasım 2013'te karara bağlandı. Buna göre Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Fatih Ermiş'e 423 bin TL maddi, 25 bin TL manevi olmak üzere 448 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti. Gazimiz tazminatını en geç 24 Şubat Pazartesi günü alacak. Ayrıca Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin gazimizle ilgili verdiği kararın temyizi de yoktur” dedi. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı ise, gazi Ermiş’in davayı Borçlar Kanunu’nda yapılan değişiklik sonrası açtığını ve askeri mahkemenin kendisini haklı görerek tazminat ödenmesine hükmettiğini söyledi. 

Kumartaşlı, ayrıca bu davanın Türkiye’de er rütbesinde bir kişinin kaza sonrası tazminat alması yönünde bir emsal teşkil ettiğini de dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER