banner249

Askerliği bitti çilesi bitmedi!

Uşak’ta yaşayan Nedim Çolak, vatani görevini yaparken arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla iki bacağı ve dizinden yaralandığı için zor günler geçiriyor.

Askerliği bitti çilesi bitmedi!
banner240

Uşak’ta yaşayan 1975 doğumlu Nedim Çolak, 1995 yılında Erzincan’ın Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yaptığı sırada başından geçen talihsiz olaydan dolayı zor günler yaşıyor. Nedim Çolak görev yaptığı Jandarma Karakolu’nda, 16.12.1994 günü nöbet değişimi sırasında arkadaşının silahının kazara ateş alması sonucu çıkan mermi iki bacağından girip çıkarken bacağı ve dizlerinde ağır tahribata sebep oldu. Zor şartlara rağmen Elazığ Askeri Hastanesi’ne yetiştirilen Çolak ameliyat edilerek 15 gün tedavi gördükten sonra 45 gün hava değişimi için memleketine gönderildi. 


Ağrı ve acıları geçmeyen Çolak, hava değişiminin bitmesine yakın 30 gün daha Kütahya Askeri Hava Hastanesi’nden rapor alarak iyileşmeye çalışsa da, askerliğinin bitimine yaklaşık 5 ay daha kaldığı için birliği tarafından çağırılarak askerliğine devam ettirildi. Tüm yaşadığı acı ve ağrılara rağmen vatani görevini son gününe kadar yapan Nedim Çolak geri kalan günlerini şöyle anlattı; 

“Birliğime geri geldiğimde ayaklarımdan ıstırap yaşamama rağmen yine de operasyonlara çıktım, nöbet tuttum vazife görevlerimi yerine getirdim. Her türlü zorluğa rağmen tezkeremi aldım. Sivil hayata geri döndüğümde kendi imkanlarımla iş bulup çalışmaya başladım. Fakat ayaklarım bulduğum işlere dayanamadı ve hep işten çıkarıldım. Arada bir takım ameliyatlar oldum. Yine düzelme olmadı ve bacağımın biri diğerinden kısa kaldı, ağrılarım senelerdir geçmedi. Şimdi zar zor bir fabrikada, asgari ücretle bir iş buldum. Rahatsızlığım tekrarladığı için sürekli rapor alıp tedavi görmem gerekiyor. Bu da haliyle işveren ve benim için zor oluyor. Ayrıca eşimin beyninde tümör var, iki sene önce ameliyat oldu, çalışamıyor. Hem kendimin hem de eşimin tedavisini yaptırabilmem için sosyal güvencem olması ve çalışmam gerekiyor. Her geçen gün hayatımız zorlaşıyor.” 

GAZİ KARDEŞLERİMİZİN SAHİP OLDUĞU HAKLARDAN YARARLANMAK İSTİYORUM 
Askerliği bittikten sonra defalarca rapor almak için resmi kurumların kapısını aşındırdığını söyleyen Çolak, “askerliğe elverişli, fakat komando olamaz” şeklinde rapor verildiğini belirtti. Nedim Çolak; vatani görevini yaparken yaşadığı kazadan dolayı bugünün parası ile 2 bin 800 lira bir para verildiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Herhangi bir maluliyet veya gazilik raporu verilmedi. Gazi ya da görev malulü olmam için illa teröristin kurşun sıkması mı gerekiyor. Vatanım için görev yaparken başıma bu olay geldi ve ömrümün sonuna kadar bu acıları yaşayacağım. Durumum ortada, devlet büyüklerim lütfen bana yardımcı olsun.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER