banner249

Gazetecilik sevda işidir

DRT ekranında hafta içi her gün canlı yayınlanan, Fatma Tunçer’in sunduğu Sabah Keyfi adlı programa, Denizli’nin ilk bayan gazetecilerinden Kadriye Sözeri Konuk oldu.

Gazetecilik sevda işidir
banner240

Denizli basınında yıllardır gazetecilik yapan Kadriye Sözeri gazetecilik mesleğinin güzelliklerini ve zorluklarını değerlendirdi. 


SEVMEDEN GAZETECİLİK YAPILMAZ 
Gazeteciliğin çok büyük bir sevda olduğunu belirten Kadriye Sözeri "Gazeteci olmayı çok istedim, çocukluk hayalimdi ve 18 yaşında gazeteciliğe başladım. Çeşitli ulusal ve yerel basında çalıştım. 18 yaşında Güneş Gazetesi’nin Denizli Temsilciliği’ni yaptım. 

Denizli'nin ilk kadın gazetecilerindenim. Türkiye'nin ilk spor muhabirlerindenim. Mesleğimde hiç bir zaman kadın olmanın ayrımını yapmadım. Çünkü önemli olan cinsiyet farkı değil, fikir farklılığıdır. Ben fikirlerimle, yaptığım işlerle, bu mesleği sırtlandım. Ara ara meslekten zorunlu sebeplerle uzaklaşmak zorunda kalsam da kopamadım. Çünkü bu meslekten kopamıyorsunuz, hele ki severek yapıyorsanız. Ayrılmak farklı bir sektöre geçmek mümkün olmuyor. 

Uğur Mumcu'yu rahmetle anıyorum. Sayın Mumcu’nun da dediği gibi 'Gazeteci olunmaz gazeteci doğulur' bunun kesinlikle böyle olduğuna inanıyorum. Gazetecilik bir sevda işi. Örneğin mesai kavramı yoktur. Büyük özveri ister gazetecilik. Bu konuda çocuklarıma belki haksızlık etmiş olabilirim. Onlara ayırmam gereken zamanı ayıramamış olabilirim. İnsan isteyince yapamayacağı şey yoktur. Yeter ki istesin. Yeter ki kafasına koysun. Ben çok severek yaptım bu işi. Tabi zaman zaman ara verdiğim oldu. Çocuklarım küçükken ve ekonomik sıkıntılardan dolayı ama devam ediyorsunuz sonra" dedi. 

OLAYLI OLDU 
Denizli'nin ilk kadın gazetecilerinden bir olmasının yanında İlk spor muhabiri de olan Kadriye Sözeri, spor muhabirliğiyle nasıl tanıştığını da anlattı. 

Sözeri "Güneş Gazetesi’nin büro şefliğini yaptığım dönemdi. Spor müdürümüz aradı ve ‘Bugün maç var ve maça gitmek gelişmeleri takip etmek durumundasın’ dedi. Daha önce spor anlamında hiç bir bilgim olmamasına rağmen gittim. Tabi o dönemlerde teknoloji bu kadar gelişmiş değildi ve ben haberi yetiştirmek için 10 dakika kala sahadan ayrıldım. 

Ben ayrılırken durum 0-0 berabere. Haberi de öyle yazdım. Ben ayrıldıktan sonra maç 1-0 olmuş ve ertesi gün gazetesinin yarısı basılmıştı 0-0 diye. 1-0 olduğunu öğrenince tabi basılan gazeteler imha edildi. Tekrar 1-0 diye haber değiştirildi ve öyle girdi. Tanışmam olaylı oldu ama sonra ben spor muhabirliğini çok sevdim ve devam ettirdim" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER