banner249

Gazeteciler gününüz kutlu olsun

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ile ilgili mesajlarını yayımlarken, gazeteciliğin önemini vurguladılar.

Gazeteciler gününüz kutlu olsun
banner240

DENİZLİ VALİSİ AHMET ALTIPARMAK“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLU OLSUN
Basın mesleğinde çalışanlar ile işverenleri arasındaki ilişkilerin ve çalışma koşullarının düzenlenmesine ilişkin, 212 Sayılı Yasanın, yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 günü, Ülkemizde her yıl "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Denizli’de ve ülkemiz genelinde ilkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdüren basın çalışanlarının, bu anlamlı günlerinin 56. yıldönümünü içtenlikle kutluyorum.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir.

Ülkemizin önemli sanayi ve turizm merkezlerinden biri olan İlimizin tüm sektörlerinin başarıya ulaşmasında ve bu başarının da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunmaktadır.

Basın çalışanlarının şimdiye kadar sağladıkları bu katkıların, bundan sonra da aynı duyarlılıkla vatan ve millet sevgisiyle aynı zamanda insan haklarına saygıyla devam edeceğine inanmaktayım.

Zorlu koşullarda dahi mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek kamuoyunun doğru ve tarafsız olarak bilgilendirilmesinde önemli rol oynayan ve bu sayede kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar dilerim.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı. Gazeteciliğin çok büyük özveri gerektiren bir meslek olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “Toplumların yaşanan gelişme ve süreçlerden haberdar olmasını, tüm zor şartlar altında dahi gerçekleştiren gazeteciler, demokrasinin sac ayaklarından birini oluşturmaktadır. Ciddi bir sorumluluk üstlenerek, büyük bir gayretle habere ulaşan ve gelişmeleri objektif, doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktaran gazeteciler, halkın haber alma elçileridir” dedi.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı çağrı ile bir ülkenin geleceğinin değiştiğini hatırlatan Başkan Zolan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı gazeteciler tarafından milyonlara iletilmemiş olsaydı bugün ne sizler ne de bizler görevimizin başında olmayacaktık” diyerek gazeteciliğin önemini bir kez daha vurguladı.

“Halkın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun vazgeçilmez şartıdır” diyen Başkan Zolan, şöyle devam etti: “Bu noktada olaylara tarafsız ve bağımsız tutum göstererek, adil ve dürüst yaklaşmak gazeteciliğin en önemli niteliklerinden birini teşkil etmektedir. Gazeteciler, üstlendikleri bu misyon ile, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir.”

Başkan Zolan, “Halkın en temel haklarından olan haber alma ihtiyacını yerine getiren ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan gazetecilerimize desteğimiz, dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Bu vesileyle gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, yaşamını yitiren gazeteci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜRLESİN: “ FEDAKARLIK VE SORUMLULUK İSTEYEN BİR MESLEK”
Her yıl kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili bir başka mesajı da Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin yayımladı. Başkan Gürlesin, “Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Mesajında basının demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını belirten Başkan Gürlesin, yerelde, ulusalda gazetecilerin halkın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, basının demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından birini oluşturduğunu vurgulayarak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.

Basın çalışanları her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek yılmadan görevlerini yerine getirmek için çalışmaktadırlar. Demokrasinin güçlenmesi, yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum”.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU: “GAZETECİLER MİLLETİN SESİ OLURLAR”
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yayımladığı mesajında ise; “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde gazetecilerimizin emekleri görmezden gelinemez. Gazeteciler objektif duruşları ile toplumun sağlıklı bilgilere erişmesini sağlar ve milletin sesi olurlar.

Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını milletimize aktaran ve ilçemizin tanıtımında etkili olan gazeteci arkadaşlarımız, idareciler olarak bizlere de önemli faydalar sağlamaktadır. Yalnızca kamuoyuna tarafsız bilgi vermekle kalmıyor, şehrimizin ve ilçemizin geleceğine katkı sağlıyorlar. Bu düşüncelerle fedakârca kutsal bir görev yerine getiren gazeteci arkadaşlarımıza hayırlı, huzurlu ve başarılı bir ömür dilerim. 2015 yılında elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz kardeşlerimiz İlyas Haytan ve Alperen Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

BAŞKAN NECİP FİLİZ: “BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ GEREKLERİNDENDİR”
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Basınımızın sahip oldukları bu sorumluluk ile ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için, tarafsız ve olumlu rol üstlenmeye devam edeceklerine inandığını ifade eden Filiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “ Günümüzde birçok basın mensubu zor koşullar altında görev yapmakta ve mesleğinin doğası gereği tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir” dedi.

Günümüzde taşıdığı değer ve önemi gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu ifade eden Filiz, ''Basın halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Değerli basın mensublarımızın her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır.''' ifadesini kullandı.

FİLİZ, MESAJINDA DEVAMLA ŞU GÖRÜŞLERE YER VERDİ:
“ Zamanın canlı tanığı olan gazeteciler, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır.  Bu açıdan medya çalışanlarımızın, mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları da büyük önem arz etmektedir.        

Bizlerin gönlünde ayrı bir yeri olan ulusal ve yerel basınımızın değerli mensupları; ülkemizde olan gelişmeleri, yapılan faaliyetleri ve çalışmaları paylaşıp vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişmesinde aktif rol oynamaktadır. Bu vesile yerel ve ulusal olarak gazetecilik görevini yapan tüm gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutlarım. Görevleri başında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”

BAŞKAN ERDOĞAN: “2017 YILINDA DAHA GÜZEL ŞARTLARDA ÇALIŞMASINI UMUT EDİYORUM”
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın Gazeteciler Günü ile ilgili mesajı ise şöyle: “Doğru haberlerle, farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı bulunmaktadır. Bizlerde diğer Denizli Ticaret Odası olarak diğer kuruluşlar gibi yaptığımız yenilikleri, çalışmaları ve çeşitli etkinliklerimizi değerli basınımız sayesinde üyelerimize ve toplumumuza objektif bir şekilde yansıtmaktayız.

Basın çalışanı arkadaşlarımız, kamuoyunun bilgilendirilmesi adına, görevlerini fedakârca yerine getirmektedirler. Çalışmaları esnasında kaza veya başka nedenlerle bazı basın mensubu arkadaşımız görevleri başında hayatlarını kaybetmektedirler. Bu uğurda hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Dolayısıyla zor şartlar altında büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren basın çalışanlarımızın 2017 yılında daha güzel şartlarda çalışmasını umut ediyor, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ÜMİT VAROL: “BAYRAM DEĞİL, DAYANIŞMA GÜNÜ.”
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda basın çalışanlarının sorunlarına değindi ve basının öneminin 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.  

Açıklamasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramının, bayram olarak değil dayanışma günü olarak kutlandığını ifade eden Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, “

Bilindiği gibi 10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gündür. Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve belki en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı. Ancak günümüzde meslektaşlarımız çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma imkanları bakımından 10 Ocak 1961’den daha iyi haklara sahip değildirler. Bu yüzden meslektaşlarımız açısından bir bayramdan da söz edemeyiz. Hep tekrarladığımız gibi 10 Ocak’lar ve 24 Temmuz’lar bizim için bayram günü değil, dayanışma günleridir.” dedi.

15 TEMMUZ’DA BASININ ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI
Basının ne kadar önemli olduğunun 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde bir kez daha görüldüğünü belirten Başkan Varol, “15 Temmuz gecesi ülkemize ve milletimize yönelik yapılan hain saldırıda basınının önemi bir kez ortaya çıktı. Ulusal ve yerel basın kuruluşları yaptıkları yayınlarla kahraman Türk halkını bilgilendirmiş ve darbecilerin baskısına rağmen susmayarak darbeye var gücü ile karşı çıkmıştır. Yapılan yayınlar darbecilerin planlarını ve oyunlarını bozarak darbe girişimini engellemiştir. Bu durum basının gücünü ve ne kadar önemli bir görev yaptığını gözler güne sermiştir. Özgür basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. 10 Ocak Basın Bayramı’nı gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlere elbirliğiyle ve en kısa zamanda ulaşmak umuduyla meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramını kutlarım ”dedi. 

BAŞKAN KEÇECİ: “GÜÇLÜ BİR BASIN DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ TEMİNATIDIR”
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci yayımladığı mesajında,“ Güçlü bir basının, ülkede demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en önemli teminatı olduğunu belirtti. Keçeci, “Zor şartlar altında çalışan basın mensupları, dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelerin kamuoyuna ulaştırılması görevini yerine getiriyorlar.

Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini de yansıtarak kamusal bir görevi de yerine getirmiş oluyorlar. Bu doğrultuda meslek ilkelerinden ayrılmadan, bilginin doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyu ile paylaşmasını sağlayan basın mensubu çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2017, 16:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER