banner249

Eşini gizlice boşadı 2.5 yıl ceza aldı

İzmir Milli Eğitim Müdürü'nün özel kalem müdiresi Güzide T., tazminat ödememek için kendisini gizlice boşayan işadamı eşi Giray T.'yı 2 yıl 6 ay hapse mahkum ettirdi.

Eşini gizlice boşadı 2.5 yıl ceza aldı
banner240

İki yıl önce, 24 Kasım 2011 tarihinde kendisini döven eşinden şikayetçi olmak için gittiği karakolda boşandığını öğrenince şok yaşayan bir çocuk annesi Güzide T., soluğu mahkemede aldı.


Önce boşanmanın iptali davası açan Güzide T., ardından eşine karşı resmi belgede sahtecilik suçundan ceza davası açtı. Yaklaşık iki yıldır süren dava sonunda işadamı Giray T., 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, işadamının cezasını tamamlayıncaya kadar kamu görevlerinden men cezası verdi. Adaletin geç te olsa yerini bulduğunu belirten özel kalem müdiresi Güzide T., şöyle konuştu: "Boşandığımı karakolda öğrenince dünya başıma yıkılmıştı. 15 yıllık eşimin bana bu şekilde oyun oynaması, beni yıktı. Psikolojik destek alarak ayakta durmaya çalıştım. Bana tazminat ödememek için oynadığı oyunun cezasını çeksin.

ÇOCUĞUMUN GÖZÜ ÖNÜNDE BENİ DÖVDÜ 
Güzide T., 2011 yılının Eylül ayında evine giderken, kayınvalidesine ait boş evin ışığının yandığını gördü. Eşinin otomobilini de binanın önünde gören Güzide T., 13 yaşındaki kızıyla birlikte eve bakmaya gitti. Defalarca kapı zilini çalan Güzide T., kapı açılmayınca endişeye kapılarak polisi aradı. Bir anda kapıyı açan işadamı Giray T., polise telefon açan eşini kızının yanında darp etti. Ne olduğunu anlayamayan Güzide T, şikayet için karakola gitti. 

KARAKOLDA BOŞANDIĞINI ÖĞRENDİ 
Severek evlendiği eşinden feci şekilde dayak yiyen ve rapor alan Güzide T., şikayetçi olmak için gittiği karakolda hayatının şokunu yaşadı. Görevli memur, 'Bilgisayar kayıtlarına göre siz bu kişiden boşanmış görünüyorsunuz. Bu kişi sizin eşiniz görünmüyor. Şikayeti eşiniz olarak alamayız' deyince şok geçirdi. Avukatını arayan Güzide T., haberi olmadan kendisini boşayan eşine karşı suç duyurusunda bulundu. Güzide T., ayrıca boşanmanın iptali davası açtı. Genç kadının şikayetini değerlendiren savcı, işadamı Giray T. hakkında, "Resmi evrakta sahtecilik" suçundan dava açtı. 

HAPSE MAHKUM OLDU 
İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada işadamı eşinden şikayetçi olan Güzide T., şöyle konuştu: "Severek evlendiğim eşimle 15 yıldır evliyiz. Kendisinden bir de çocuğum var. Eşim zaman zaman saldırgan tavır sergiliyordu. Ancak, çocuğum için yuvamı hiç bir zaman yıkmayı düşünmedim. Bir gün beni kızımın yanında dövünce şikayetçi olmak için karakola gittim. Kayıtlara göre benim eşimden boşandığım söylenince şok oldum. Boşanma davası ile ilgili bana hiç bir belge veya evrak gelmedi. Gelseydi duruşmalara katılırdım. Eşim bana miras vermemek için beni gizlice boşadı. Kendisinden şikayetçiyim." Resmi evrakta sahtecilik suçundan yargılanan işadamı Giray T., eşinin suçlamalarını kabul etmedi. Mahkeme heyeti, olayda kusurlu bulduğu işadamı Giray T.'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

Mahkeme, ayrıca, işadamının cezasını çekene kadar resmi kurumda görev verilmemesi konusunda men cezası verdi. İşadamının verilen cezayı bozmak için Yargıtay'a başvuracağı öğrenildi. Adaletin geç tecelli ettiğini belirten Güzide T., "Miras için beni gizli boşayan eşime verilen ceza az bile. Benim ve kızımın psikolojisini bozdu. Onu asla affetmiyorum. Cezasını çeksin" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER