banner249

Engele takılma spora katıl

pamukkale Üniversitesi spor bilimleri ve teknolojisi yüksekokulu spor yöneticiliği, rekreasyon ve beden eğitimi Öğretmenliği bölümü öğrencileri, 'engellilerde spor' dersini, 173 engelli öğrenciyle işledi.

Engele takılma spora katıl
banner240
PAÜ Spor Salonu;nda, ;;Engele Takılma Şenliğe Katıl;; projesi kapsamında düzenlenen ;engellilerde spor; dersi uygulaması, bedensel, zihinsel, görme ve işitme engelli 173 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Zihinsel engelli öğrencilerden oluşan mehter takımı ve semazen gösterisiyle başlayan etkinlikte, üniversite öğrencileri bedensel engellilerle oturarak voleybol, görme engellilerle golbol, zihinsel engellilerle ise basketbol, futbol ve yüzme branşlarında mücadele etti.

Engelli öğrencilerden ;;Gangnam Style;; dansı
Engellilerin üniversite öğrencileriyle ;;Gangnam Style;; isimli şarkı eşliğinde yaptığı dans gösterisi etkinliğe renk kattı. Etkinlikte basın mensuplarıyla engellilerin voleybol maçı da büyük ilgi gördü.

PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Ağboğa, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği bu yıl ikinci kez düzenlediklerini belirterek, ;;Amacımız, engellilere yönelik toplumda farkındalık yaratmaktır. Engellilere spor yaptırarak engel tanımadıklarını gösterip, kendilerine güven sağlamaları için çalışıyoruz;; dedi.

Etkinlik sonunda müsabakalara katılan bütün engellilere, madalya ve çeşitli ödüller verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER