banner249

Evlilik Okulu mezun vermeye devam ediyor

denizli belediyesi’nin, türkiye’ye örnek olan ve denizli’ye ödül getiren ‘ailemi seviyorum projesi’ kapsamında yer alan evlilik okulunda, 8. dönem tamamlandı. kurlara devam eden 36 kursiyer sertifikalarını aldı.

Evlilik Okulu mezun vermeye devam ediyor
banner240

Kurs, haftada 2 gün toplamda 16 saat sürerken, sağlıklı bir toplum için evlilik müessesesinin önemi vurgulandı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kursiyerlerin son dersine katılarak sertifikalarını verdi.

Denizli’ye ödül getiren projenin bakanlıkça örnek alındığını ve birkaç ilde uygulanmaya başladığını ifade eden Başkan Zolan, şöyle dedi:‘Ailemi Seviyorum projemiz Türkiye’ye örnek oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı projemizi değerlendirdi. Şuan birkaç ilde uygulama yapılıyor. Yakın gelecekte ülke genelinde projemiz hayat bulacak. Aile kurumu toplumumuzun en önemli kurumudur, insanın içindeki hücreler gibidir. Eğer evlilik kurumları sağlıklı olur sağlıklı şekilde sürdürülürse mutlu ailelerin mutlu çocukları olur ve yaşam bu şekilde devam eder. Başta yola çıkılırken evlilik nedir, beklentiler neler olmalıdır, karşımıza çıkan sorunlar olduğunda nasıl aşarız noktasında öncelikle bilgi sahibi olmak gerekir. Bu durum karşımıza çıkacak sorunların çözümünde önemlidir.

İletişim de çok önemlidir. Birbirini anlayabilmek çok önemlidir. Belki çiftlerin her ikisi de aynı şeyi söylüyor ancak iletişim temas olmadığında sizlere farklı söyleniyormuş gibi gelecektir. Bu nedenle değerli hocalarımızın burada verdiği derslerin çok değerli ve önemli olduğunu düşünüyorum.’

Başkan Zolan, evlilik okulunda amacın evliliğe hazırlanan ve bu yuvayı sürdüren çiftlere yardım etmek olduğunu ifade ederek, ‘Tekrar hayırlı olsun diyorum, evliliğinizin ömür boyu mutlu ve huzur içinde geçmesini diliyorum. Hayat, bazen mutlu, bazen mutsuz şekilde karşımıza çıkabilir. O sıkıntılar da birlikte aşılır. Sizler mutlu oldukça toplumumuz huzurlu olur. Toplum mutlu olunca ülkemiz mutlu ailelerden oluşup ileriye mutlu şekilde bakacaktır. Evliliğinizde mutluluklar diliyorum’ dedi.

Başkan Osman Zolan, dersin ardından tüm çiftlere Evlilik Okulu Sertifikası verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER