banner249

Egeli ninelerin tedavi yöntemi bebeklere mama oldu

manisalı bir girişimcinin, ege bölgesi'nde geleneksel olarak bebeklerde görülen bazı hastalıklara karşı ağızlarına zeytinyağı sürülmesinden esinlenerek ortaya koyduğu fikir, tÜbitak destekli ar-ge çalışmalarıyla ''dünyanın ilk zeytinli bebek maması'' formüllerine dönüştü.

Egeli ninelerin tedavi yöntemi bebeklere mama oldu
banner240
Manisa;da dijital pazarlama şirketi sahibi olan bilgisayar programcısı Akın Kişi, hobi olarak ilgilendiği zeytincilik sektöründe yeni bir katma değerli ürünün geliştirilmesini sağladığını, TÜBİTAK desteğiyle ürettikleri mamanın dünyada ilk olma özelliği taşıdığını bildirdi.

Türkiye;de zeytinciliğin hızla geliştiğini, ancak zeytinin katma değerinin çok yüksek olmadığını, bu nedenle zeytinin kullanım alanını genişletmek için çalışmalar yaptığını dile getiren Kişi, ;;Bu kapsamda neler yapılabileceğini düşünürken, ninelerimizin bebeklerin ağzına çeşitli hastalıklara karşı zeytinyağı sürdüğünü hatırladım ve birden zeytinli mama fikri doğdu;; dedi.

Zeytinli mama üretim fikrini TÜBİTAK;ın Ar-Ge desteklemeleri kapsamında kuruma sunduğunu ve kabul edildiğini anlatan Kişi, TÜBİTAK laboratuvarlarında projede görevlendirilen bilim adamları tarafından yapılan 16 aylık çalışmalar sonucunda, 8 farklı bebek ek gıda ürünü geliştirilerek formüle edildiğini kaydetti.
Kişi, bu ürünler arasında çeşitli tahıllar ve pirincin de katkı olarak kullanıldığı sütle ya da suyla hazırlanabilen toz mamalar ile anında tüketime hazır muhallebilerin bulunduğunu belirtti.

BEBEKLERİN GAZ SORUNUNA DA ÇÖZÜM OLMASI BEKLENİYOR
Sağlığa çok faydalı olduğu bilinen zeytini, geliştirdikleri formüllerle bebek mamalarına taşıyacaklarını ifade eden Akın Kişi, geliştirdikleri ürünlerin zeytinin sindirim sistemindeki etkisiyle bebeklerin en çok rahatsızlık duyduğu gaz problemini de çözeceğini savundu.

Kişi, ürünlerin bebek sağlığı açısından tüm testlerinin yapıldığını ve hiçbir alerjik reaksiyona neden olmadığının kanıtlandığını vurgulayarak, hiçbir yapay katkı maddesinin bulunmadığı mamada, tatlandırıcı olarak da üzüm ve elma suyunun kullanıldığına dikkati çekti.

;;MAMADA YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK;;
Ürünün Türkiye;deki patentinin Türk Patent Enstitüsü;nden alındığını, uluslararası patent için de Avusturya;daki patent kurumuna başvuruda bulunduklarını ifade eden Kişi, şöyle devam etti, ;;Dünyada zeytinli mamanın daha önce yapılmadığını öğrendik. Bebeklerin sağlığına çok faydalı bu ürünün tüm dünyada yankı uyandıracağını düşünüyoruz. Patent başvurusu sürecinde bazı büyük firmalar, üründen haberdar oldu. Uluslararası patenti daha almadık, ama iki büyük şirket zeytinli mama üretmek için bizi aradı. Bir yıl içinde zeytinli mama piyasaya sürülecek ve kavanozu 2 liradan satışa sunulacak. Türkiye, mama üretimi konusunda büyük ölçüde dışa bağımlı. Bu ürünler sayesinde ithalat zinciri kırılacak, hatta zeytinli mamanın yurt dışından da büyük talep alacağına inanıyoruz.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER