banner249

Durak tam 300 sayfa ifade verdi

aytaç durak, 'çete soruşturması' kapsamında 'makul şüpheli' sıfatıyla evinin aranması ardından, avukatıyla adana emniyet müdürlüğü'ne giderek, 11 saat süreyle ifade verdi

Durak tam 300 sayfa ifade verdi
banner240

tarafından 15 ay önce görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, çete soruşturması kapsamında makul şüpheli sıfatıyla evinin aranması ardından, avukatıyla Adana Emniyet Müdürlüğüne giderek, 11 saat süreyle ifade verdi.

Yöneltilen 100 sayfalık, 120 sorunun tamamını 300 sayfalık ifadesinde cevaplandıran Durak, sorgu boyunca 5 defa da mola istedi.

Yasa dışı yapılanma içine girerek çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, bu kapsamda adam kaçırmak, haraç almak, aralarında sorun olan kişilere aracılık yaparak menfaat sağlamak iddialarıyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi merkezli çete soruşturmasında 12si Adanada, 5i İstanbul, Antalya, Bursa ve Mersinde toplam 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin sorgulandığı Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılak ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde dün 16. 00da avukatlarıyla birlikte gelen Aytaç Durak, 11 saat boyunca polisin sorularını cevapladı.

İfadesi saat 03. 00 civarında tamamlanmasını ardından, Ben hukuka saygılı ve bağlı bir insanım. Soruşturma ile ilgili açıklama yapmayacağım diyen Durakın sorgusuyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Yemek, çay ve su ikram edilen Durak ifade verirken, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek emniyet yetkilileri ile görüştü.

Operasyonun gerçekleştirildiği salı sabahı gözaltına alınan Meclis 1inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel ile Durak döneminin genel sekreteri olan Hasan Gülşenin de aralarında bulunduğu zanlıların sorgusuna da başlandı.

Organizeli suçlarla ilgili 2 gün olan gözaltı süresinin dolması sebebiyle zanlılar erkenden Adli Tıp Kurumuna götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Savcının talimatıyla zanlılar için ek gözaltı süresi alındı.

Özel yetkili savcılığın gizlilik kararı bulunan soruşturma ile ilgili resmi açıklama yapılmazken, polisin, Adana Büyükşehir Belediyesinin çeşitli dönemlerde yaptığı imar tadilatı, şehiriçi ulaşımını sağlayan dolmuşlarla ilgili güzergah değişikliklerinde mağduriyeti bulunarak şikayeti olan vatandaşları ifadeye çağırdığı kaydedildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER