banner249

Dünya devine büyük ceza!

MSB, Barış Kartalı Projesi kapsamında üretilen havadan ihbar ve kontrol uçağının tesliminin gecikmesinden dolayı Boeing'e 183 milyon dolar tutarında ceza uyguladı.

Dünya devine büyük ceza!
banner240

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Kartalı Projesi kapsamında üretilen havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağının tesliminin gecikmesinden dolayı Boeing firmasına sözleşme gereği yaklaşık 183 milyon dolar tutarında ceza uyguladı. Ceza olarak, proje kapsamındaki başlangıç destek süresi iki yıldan 5 yıla çıkarıldı, 3 yıllık yazılım bakım desteği ve yaklaşık 32 milyon dolarlık yedek parça alımına karar verildi. 


Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda, Savunma Sanayii Müsteşarlığınca (SSM) yürütülen Barış Kartalı Projesi kapsamında ilk havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı başlangıç konfigürasyonunda teslimatı için TUSAŞ tesislerinden konuşlanacağı birlik olarak belirlenen 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığına gitti. 

SSM Uçak Daire Başkanlığı Modernizasyon ve Entegrasyon Grubu Proje Müdürü Cemal Evci, Barış Kartalı Projesi'nin Boeing ile imzalanan sözleşme bedelinin yaklaşık 1 milyar 385 milyon dolar olduğunu belirtti. Karşılanmayan isteklerden dolayı sözleşme bedelinde yaklaşık 59 milyon dolarlık indirim yapıldığını ifade eden Evci, proje kapsamında Boeing firmasına avans olarak 637 milyon dolar ödendiğini söyledi. Projede Türkiye tarafından talep edilen üstün nitelikli gereksinimlerin teknolojik olarak geliştirilmesindeki zorluklar nedeniyle 6 yıllık gecikmenin yaşandığını dile getiren Evci, "Gecikme dolayısıyla faiziyle birlikte yaklaşık 183 milyon dolar tutarında bir cezaya karşılık olarak,proje kapsamındaki başlangıç destek süresinin iki yıldan 5 yıla çıkarılması, 3 yıllık yazılım bakım desteği ve yaklaşık 32 milyon dolarlık yedek parça alımına karar verildi" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER