banner249

Mega ilçeye mega projeler!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, Pamukkale İlçesini kendi kimliği olan modern bir şehir görünümüne kavuşturacak mega projelerini açıkladı.

Mega ilçeye mega projeler!
banner240

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya, CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, CHP Pamukkale İlçe Yönetimi ve partililer katıldı. Uzman kadrosuyla birlikte Pamukkale İlçesi için halkı kucaklayan projeler hazırladıklarını belirten CHP Pamukkale İlçe Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, “Türkiye’nin 19 kentinden daha çok bir nüfusa sahip Pamukkale ilçesinde belediyecilik mega projelerin hayata geçirilmesiyle mümkündür. Pamukkale Belediyesi, ilçe sakinlerinin bizzat karar sürecine dahil edildiği, uzman bir kadro tarafından hayata geçirilecek mega projelerle huzurlu, rahat, güzel ve örnek bir şehir olacak” dedi. 


İbrahim Vural’ın eğitim, şehircilik, turizm, sağlık, spor, kültür sanat ve sosyal alanlardaki projeleri ise şu şekilde; 

SOSYAL PROJELER 
HAYVANAT BAHÇESİ 
İlk olarak İzmir Sasalı’da hayata geçirilen doğal yaşam parkı konseptiyle Denizli’yi ilk kez her anlamda bir hayvanat bahçesi ile tanıştıracağız. Pamukkale Ovası’na yapacağımız Doğal Yaşam Parkı’nda Denizli’nin coğrafi ve iklim koşullarına uyumlu yaban hayvanlarını, doğal ortamlarında barındıracağız. 

GÖKPINAR HAVZASI İKİNCİ ADRESİNİZ OLACAK 
Gökpınar Havzası; mesire alanları, tek katlı ahşap kafeterya, restoranlar, kır düğünü, sosyal aktivite, sportif faaliyetler ve organizasyonların gerçekleştirilebileceği alanlar, müzik ve kültür merkezleri, hobi evleri, çadır ve karavan kamp bölgeleriyle Denizli sakinlerinin hafta sonunu geçirebileceği çok özel bir yaşam alanı, yurt içi ve dışından ziyaretçi alacak alternatif bir turizm merkezi olacak. 

YAŞLI BAKIMEVLERİ 
Belediyemizin sosyal sorumluluk projelerinden biri de yaşlı bakımevleri olacak. Özellikle kimsesiz, kendi gereksinimlerini karşılamaktan yoksun ve yoksul yaşlılarımızın bakımlarını üstlenecek yaşlı bakımevleri, bunun yanı sıra yerinde hizmet ekipleriyle belediyemizin hizmet ve desteklerini yaşlılarımızın ayaklarına kadar götürecek. 

KREŞLER 
Uzman gözetiminde okul öncesi eğitimi alan çocukların, gerek sosyal gelişimlerinin, gerekse bilgi alma kapasitelerinin artması, ailelerin kaliteli kreş arayışını da beraberinde getiriyor. Kentin merkezi bölgelerinde belediye eliyle kuracağımız kreşler, bir yandan çocuklarımızın gelişimini düzenlerken, diğer yandan da bölgedeki büyük bir açığı kapatacak. 

ENGELSİZ ÇÖZÜM MERKEZİ, EĞİTİM MERKEZLERİ 
Pamukkale Belediyesi’nin engelliler için özel bir birimi olacak. Engelli yurttaşlarımızın görev yapacağı bu birimin ürettiği projeler ile engelsiz bir şehri hep birlikte kuracağız. Engelsiz Çözüm Merkezimiz öncülüğünde, ilçemizin farklı yerlerinde engelli çocuklarımızın eğitimi, engelli yaşlılarımızın bakımı ve engelli vatandaşlarımıza meslek edindirmelerine yönelik merkezler kurağız. 

AİLE YAŞAM MERKEZLERİ 
Ailenin tüm fertlerinin bir aradayken zaman geçirebileceği sosyal yaşam alanları da belediyemizin en önemli projelerinden biri olacak. Bu projeyle kentimizde gençlerin serbest zamanlarının ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat yaratacak, gençlik merkezleri kurulacak, ailelerin rahatça vakit geçirmeleri sağlanacak. Bu merkezlerin yatırım ve işletmelerinde önceliğimiz her alanda olduğu gibi yöre insanımız olacak. 

SOKAK HAYVANLARI VE BARINAKLAR 
İlçede yaşayan insanlarımız kadar o mahalle ve sokakları paylaştığımız dostlarımızı da göz ardı etmeyeceğiz. Sokak hayvanlarının rehabilitasyon ve bakımları konusunda oluşturulacak birimlerimiz onların sağlıklı yaşamları ve çevre sağlığı açısından oluşturduğu tehditlerin önlenmesi konusunda faaliyet gösterecek. Sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için su ve yemek ihtiyaçlarını sokaklara kuracağımız ünitelerle karşılayacağız. 

ESNAFIMIZIN VE KOBİLERİMİZİN YANINDAYIZ 
Belediyemiz bünyesinde kuracağımız Proje Merkezi ile esnafımızın ve kobilerimizin projelerine, projelerin yazılmasından takibine kadar her konuda destek olacağız. Proje merkezi ile, kentimize kazandırılacak her projenin kalkınmamıza destek olacağı düşüncesiyle, ulusal ve uluslar arası kalkınma ajansları ile dirsek temasında olacağız. Ayrıca esnaf ve kobilerimize yönelik vereceğimiz girişimci kartı sayesinde, ilçemizdeki istihdama ve üretime yönelik her türlü girişimi destekleyecek ve kolaylaştıracağız. Girişimci kart aynı zamanda belediye işlemlerini içinden çıkılmaz bürokratik engeller olmaktan kurtulacak. 

E-BELEDİYECİLİK 
Çağdaş kentlerin olmazsa olmazlarından, e-belediyecilik hizmetlerini, belediyemiz bünyesinde devreye sokacağız. Bu sistem sayesinde, şeffaf belediyecilik anlayışını hayata geçirecek, halkımız yapılan her uygulamadan, alınan her karardan haberdar olacak, dahası müdahil olabilecek. Bu sistem ile ayrıca belediye bünyesindeki her birime ulaşmak son derece kolaylaşacağı gibi, pek çok işlem internet üzerinden yapılabilecek. E-belediyeciliğe ek olarak tablet bilgisayar ve cep telefonu uygulamalarıyla halkımızın her ortamda belediye hizmetleriyle ilgili işlem yapmasını sağlamış olacağız. Cep telefonu ve tablet uygulamaları aynı zamanda ilçemizin bir turizm rehberi olarak da hizmet verecektir. 

KENT BİLGİ BANKASI 
Demografik yapı, sokak ve mahalle krokileri, engelli nüfusundan yaşlı nüfusuna, ilçemizdeki esnaf sayısından, tarımsal çeşitliliğe kadar her türlü bilgi internet üzerinden de ulaşılabilecek dev bilgi bankasında envanterlenecek. Pamukkale Belediyesi hakkında merak edilen tüm güncel ve resmi veriler isteyen herkese bu bilgi bankasından sunulacak. 

EĞİTİM PROJELERİ ÖĞRENMEK İSTEYİN YETER 
Pamukkale Belediyesi’nin etüt -eğitim ve meslek edindirme merkezleri, 7’den 70’e öğrenmek isteyen tüm vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılayacak sürekli ve süreli kurslar düzenleyecek, öğretecek, meslek edindirecek, iş sahibi yapacak. Ev kadınlarımıza hüner ve pratik bilgilerini geliştirebilecekleri, aile ekonomilerine katkı koyabilecekleri teknik eğitim kursları verilecek, bu alanda ev kadınlarımıza pozitif bir ayrımcılık yapılacaktır. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ NE YOLDA KALACAK NE SOKAKTA 
Yaklaşık 50 bin öğrencisiyle Pamukkale Üniversitesi, Denizli’nin ve ilçemizin yadsınamaz bir gerçeği, değeridir. Denizli’nin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına çok büyük katkısı olan üniversite öğrencilerimize ucuz ulaşım ve konaklama imkanı sağlayacağız. Üniversite öğrencilerimizi, yetersiz konaklama ve pahalı ulaşım derdinden biz kurtaracağız. 

KADIN SIĞINMA VE DANIŞMA MERKEZLERİ 
Bir şekilde yardıma ihtiyaç duymuş, yaşadığı tramvatik ve veya adli olaylardan dolayı evinden gerek yalnız gerekse çocuklarıyla birlikte uzaklaşmak durumunda kalmış kadınlarımızın 24 saat kapısını çalabileceği kadın sığınma evlerimiz olacak. Aile birliği ve sağlıklı aileler için özellikle kadınlarımızın uzmanlarca bilgilendirileceği, hür türlü sorun ve sıkıntılarını paylaşabileceği kadın danışma birimlerimiz de yine günün her saati kadınlarımız için hizmet verecek. 

ŞEHİRCİLİK PROJELERİ 
PAMUKKALE BELEDİYESİ EŞİT DEĞİL ADİL HİZMETİ BENİMSEYECEK 
Pamukkale, şehircilik ve belediye imkanları eşit değil adil bir şekilde uygulanacak. Mahalleler arasındaki uçurumlar ortadan kaldırılacak. Öncelikler bu anlayışla tespit edilip, projelerin ortaya çıkarılmasından uygulanmasına kadar her aşamada bu sorumlulukla hareket edilecek. Modern şehirleşme Çamlık’ta olduğu kadar Fatih’te de vatandaşın yüzünü güldürecek. Vatandaşlar ve mahalleler arasındaki sosyal ve kültürel uçurum giderilecek. Pamukkale’de yaşayan bir insan, diğerinden daha şanslı, avantajlı ya da rahat olmayacak. Pamukkale sosyal belediyecilik anlayışını sonuna kadar yaşayacak. 

KENDİ KİMLİĞİ OLAN MODERN ŞEHİR 
Büyükşehirle uyum içinde imar düzenlemelerini gerçekleştirecek, alt ve üst yapısıyla Türkiye’nin en modern yerleşim merkezlerinden birini hep birlikte inşa edeceğiz. Pamukale, modern mimarı yapıların, yeşilin, temiz havanın, korunmuş eski mimari yapıları, kendine özgü kültürüyle buluştuğu, bir kimliği olan, insana değer veren bir şehir olacak. Ulaşımda örnek projelerin hayata geçirildiği, yalnızca karayolu değil raylı sistemler ve modern çözümlerin ortaya konulduğu bir şehri hep birlikte oluşturacağız. 

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ 
Hangi siyasi görüş ve düşünceden olursa olsun tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Oluşturacağımız toplumsal birimlerimiz 7/24 hizmet ederek tüm kesimlerimizin sorun ve önerilerini dinleyerek onlara çözüm üretecek. Pamukkale Belediyesi bir kamu binası değil, ilçe sakinlerimizin evi olacak. 

“BİZ YAPTIK OLDU” BİZDE OLMAYACAK 
Belediye her türlü projeyi yalnız meclisinden değil, tüm kesimlerin temsil edildiği STK ve meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak ilçe konseyinin de onayını alacak. Konseyin çok sayıda alt birimi olacak. Örneğin konsey altında çalışacak Estetik Kurulu, kentimizin güzel görünümü konusunda danışma kurulu gibi çalışacak. 

TURİZM PROJELERİ 
ULUSLAR ARASI TURİZME YEREL İMZA ATACAĞIZ 
Doğa harikası Pamukkale’yi Türk turizminin harikası haline getireceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcıların Pamukkale’yi tercih etmeleri için her türlü kolaylığı ve alt yapıyı hazırlamak boynumuzun borcu olacak. Günü birlik ziyaretlerin sıkıntısını çok iyi biliyoruz. Uzun dönemli konaklamaların imkan ve alt yapısını Pamukkale Belediyesi olarak bizler sağlayacağız. Pamukkale’de turizmin canlanması ve bölgemizin daha iyi tanınması için, bugüne kadar gerekli ağırlığın gösterilmediği, yurtdışı turizm fuarlarına da üst düzeyde katılım sergileyeceğiz. 

SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYA MERKEZİ OLACAĞIZ 
Pamukkale Belediyesi, yukarıda Pamukkale ve Karahayıt aşağıda Akköy, Develi, Çeşmebaşı ve Kavakbaşını kapsayan geniş bir bölgeyi sağlık turizmi merkezi haline getirecek. Bölge insanının bu alanda yatırımlar yapması teşvik edilecek. AB ülkeleriyle yapılacak temaslar sonrası uzun soluklu tedavi uygulamaları nedeniyle bölgeye turist akışı sağlanacak. Bölgede en az 15-20 gün süren tedavilerin uygulanabileceği tesislerin kurulması için öncü olacağız. 

KÜLTÜR SANAT PROJELERİ KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ KURACAĞIZ
Sahne sanatlarından müziğe, şiirden edebiyata bugünün önemli değerlerini yarının potansiyel sanatçılarıyla buluşturacak yine her alanda olduğu gibi 7’den 70’e her kesime hitap edecek sürekli ve süresiz kültürel etkinliklerimizle Pamukkale’yi kültürün ve sanatın şehri yapacağız. Pamukkale’de yaşayan hiçbir vatandaşımız ‘Bana hitap eden bir etkinlik ve veya sanat dalı yok’ demeyecek, dedirtmeyeceğiz! Ayrıca etkinlik sağanağımız yalnız ulusal değil uluslarası boyutta bir kültür-sanat turizmini de tetikleyecek. Gerek ulusal gerekse uluslar arası sanatçılar için Pamukkale örnek bir şehir olacak. Tabi ki böylesine iddialı bir kente yakışır hör türlü kültür sanat yapısını da inşa ederek ilçemize kazandıracağız. Pamukkale Belediyesi kültür sanat projeleri sayesinde herkes tiyatro ve sinemayla gezici sinema ve tiyatro birimleri sayesinde tanışacak. Yazlık sinemalarla nostaljiyi bugünün nesillerine aktaracağız. Kültür sanat projelerimizle inşa ettiğimiz fiziki mekanlar Denizil’nin tarihe mal olmuş kültür ve sanat adamlarının isimleriyle ölümsüzleştirilecek. 

ULUSLAR ARASI PAMUKKALE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 
Yalnız adıyla değil içeriğiyle tam anlamıyla uluslar arası boyutta gerçekleştireceğimiz Pamukkale Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali ile dünyanın gündemine oturacağız. Çok sayıda ülkeden alanında uzman kültür ve sanat adamlarını her yıl Pamukkale’de buluşturacak festivalle yalnız Pamukkale’yi değil Denizli’yi de dünyaya tanıtacağız. 

TARIM VE HAYVANCILIK PROJELERİ 
BELEDİYE ÜRETİCİLERİN EN BÜYÜK MÜŞTERİSİ... 
Bölge çitçimiz, refuj, park ve bahçelerde kullanılacak fidan, süs bitkisi ve benzeri bitkilerin üretimi konusunda eğitimden geçirilecek, iklim ve toprak yapısı uygun bölgelerde bu ürünlerin yetiştirilmesi teşvik edilecek. Pamukkale Belediyesi bu alanlardaki tüm ihtiyaçlarını bölge çiftçilerinden karşılayacak. Belediye yalnız bu alanda değil tüm hizmet ve ürün alımlarında da önceliği bölge üreticilerine verecek. Kuracağımız organik tarım pazarlarında önceliğimiz yine ilçemiz üreticileri olacak. Kendi insanımıza pozitif ayrımcılık yapmayı şiar edineceğiz. 

ÇİFTÇİ KAZANACAK, PAMUKKALE KAZANACAK 
Bölgedeki tarım kalemlerinde, başta narenciye ve meyve olmak üzere dekar başına verimliliğin arttırılması, uluslar arası standartlarda organik üretimin gerçekleştirilmesi, çiftçinin eğitimi, doğru üretim modelleri ve zararlı ile mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi, yalnız yurt içinde değil yurt dışında da büyük alıcılar bulunması konusunda Pamukkale Belediyesi önder bir rol oynayacak. Bölgedeki kamu kurumları ve mesleki birliklerle ortak projeler geliştirilip ilçe tarımının gelişmesi konusunda tüm imkanlar seferber edilecek. Kar amacı gütmeyen işletmeler öncülüğünde bölgenin ihtiyacı olan soğuk hava depoları ve tesisler yine Pamukkale Belediyesi tarafından kurularak, üreticimizin hizmetine verilecek. 

AKKÖY BÖLGESİ SERA MERKEZİ OLACAK 
Akköy, Pamukkale, Develi Karahayıt, Çeşmebaşı ve Kavakbaşı mahallerini kapsayan bölge de seracılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve bölgenin bir sera bölgesi olması için belediye öncülük yapacak, bölge çiftçisi seracılıkla adeta bir çığır atlayacak. 

İLÇE HAYVANCILIĞI DESTEKLENECEK 
Hayvancılık alanında uzman karoları bulunan STK ve meslek odalarının yanı sıra Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içersinde ilçemizdeki hayvancılık faaliyetleri konusunda master projeler yapılıp hayata geçirilecek. Yine tarım alanında olduğu gibi Pamukkale Belediyesi üreticimizi teşvik edecek ulusal ve uluslar arası desteklerle ilçede hayvancılığı canlandıracak. Belediyemiz üreticimizin doğrudan müşterisi de olacak. 

SAĞLIK PROJELERİ 
OLMASI GEREKEN YERE HALK HASTANESİ YAPACAĞIZ 
Çağdaş ülkelerin yerel yönetimleri yalnızca alt ve üst yapıya değil o kent insanının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetler üretmekle yükümlüdür. Pamukkale Belediyesi, gerek kendi imkanları gerekse yerel kaynakları kullanarak Tekeköy, Fatih, Dokuzkavaklar, Karşıyaka hattına kadar kentin her yerinden eşit ulaşılabilen bir tam teşekküllü halk hastanesini hayata geçirecektir. 

ALZEHIMER GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ 
Alzeimer hastaları için kuracağımız gündüz bakımevleri, bu hastalığa yakalanmış yaşlılarımızın hem bakım hem kısmi tedavilerini üstelenecek. Çağımızın en önemli hastalıkları arasında gösterilen bu hastalığa yakalanmış yaşlılarımızın evlerindeki rahatlığı bulabilecekleri bakımevleri için yaşlılarımız sabah saatlerinde özel olarak tasarlanmış araçlarla alınıp akşam saatlerinde güvenle ailelerine teslim edilecek. 

SPOR PROJELERİ 
PAMUKKALE SPORTİF KAMP ALANI 
Yaz kış turist alan göz bebeğimiz Pamukkale, futboldan tenise bir çok spor kuruluşunun kış kamplarını gerçekleştirilebileceği spor tesislerine kavuşacak. Çeşitli müsabakalar ve turnuvalarla kulüplerin kıy kampı için bölgeyi tercih etmeleri teşvik edilecek. Turizme sportif yatırımlarla yeni bir çeşitlilik kazandırılacak. Tesislerimizi uluslar arası kriterlere göre inşa edip, Pamukkale’yi yalnız ulusal değil uluslarası boyutta bir spor merkezi haline getireceğiz. 

GÖKPINAR GÖLETİ AMATÖR BALIKÇILARIN MEKANI OLACAK
Pamukkale Belediyesi sınırları içinde yer alan Gökpınar Barajı, amatör tatlı su balık avcılığının Türkiye’deki örnek merkezi haline getirilecek. Binlerce Denizlili amatör balık avcısını il il, ilçe ilçe dolaşmaktan kurtardığımız gibi Gökpınar Göletini, bölgenin birçok ilinden amatör avcının buluşma mekanı haline getireceğiz. 

ALTERNATİF SPORLARIN MERKEZİ OLACAĞIZ 
Kaykay, paten, bisiklet ve sokak basketbolu gibi şu an kentte aslında ciddi örnekleri olmayan ancak belli bir potansiyele ulaştığını gördüğümüz alternatif sporların rahatlıkla yapılabileceği mini ve büyük spor alanları oluşturacağız. Sokak aralarına ya da belli küçük alanlara sıkışıp kalmış bu alternatif spor tutkunları ya da şehirleşme planları sırasında hep göz ardı edilen bisiklet tutkunlarımız yararlanabileceği yeterli sayıda alternatif spor alanlarımız olacak. Motorsporları, atv gibi hobi sporlarının geliştirilmesi ve teşviki için ilçemizde uygun alanlara parkurlar yapılacak. Bu spor alanlarında da Pamukkale her türlü ihtiyaca imkanları ölçüsünde cevap verecek. 

DENİZLİSPOR VE AMATÖRLERE TAM DESTEK 
Denizli hepimizin. Başka bir Denizli yok. Bu nedenle Denizli’yi oluşturan tüm değerlere sahip çıkılacak. Bu değerlerin şüphesiz en başlarında yer alan Denizlispor’un başarısı için gereken neyse yapılacak. Şartsız, koşulsuz, beklentisiz tüm gücümüz ve varlığımızla Denizlispor’a sahip çıkılacak. Şüphesiz başarıya giden yol Denizlispor’un alt yapısı konumundaki amatör kulüplerdir. Kuracağımız Pamukkale Belediyespor ile hem bölgemiz futbolunu destekleyecek, hem de gözbebeğimiz Denizlisporumuz’a alt yapı desteği sağlayacağız. Futbol dışındaki birçok branşta da Pamukkale Belediyespor ilçemizi layıkıyla temsil edecek. Amatör futbol kulüplerine de imkanlar ölçüsünde destek verilecek, yarının futbolcularının yetiştirilmesine katkıda bulunacak spor birimleri ve merkezleri kurulacak. Ayrıca bu spor birimleri gençlerimiz amatör spor branşlarını icra etmeleri konusunda fiziki ve maddi desteği de sonuna kadar sunacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER