banner249

Dökülmeye karşı bitkisel çözüm

Kırkağaç'ın Bakır Beldesi'nde hazırladığı bitkisel kürlerle birçok hastanın şifa bulmasına yardımcı olan Bitkisel Destek Uzmanı Herbalist Şevki Güngör, mevsim değişikliklerinde artan saç dökülmeleri ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Dökülmeye karşı bitkisel çözüm
banner240

Manisa'nın Kırkağaç ilçesi Bakır Beldesi'nde hazırladığı bitkisel kürlerle pek çok hastalığın tedavisinde destek olan Herbalist Şevki Güngör, bitkisel tedavilerle saç dökülmesinin önüne geçilebileceğini söyledi. 


Öncelikli olarak beslenme düzenine dikkat edilmesi uyarısında bulunan Güngör, "Düzensiz beslenme alışkanlıklarının saç sağlığı üzerindeki zararları her geçen gün artıyor. Saç dökülmesine neden olan en önemli faktörlerden biri de dengesiz beslenmedir. Sağlıklı ve dökülmeyen saçlar için öncelikle protein, çinko, B 12 vitaminleri, folik asit ve bakır eksikliği olmamasına özen gösterilmelidir. Bu besinlerin eksikliği saç sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. 

Ayrıca alkol ve sigara kullanımını alışkanlık haline getirmek saçların ölmesine neden oluyor. Sigara saçlarda yağlanmaya ve kırılmaya da neden olmaktadır. Bir günde dökülen saç miktarı en çok 100 adet olmalıdır. Normal oranda olan bu saç dökülmesi saçı seyreltmez. Zira dökülenlerin yerine yenileri çıkar.Stres, ameliyat, doğum gibi durumlardan sonra saç dökülmesi görülebilir. 39 derecenin üzerindeki ve tekrarlayan ateşli hastalıklardan sonra, şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği gibi hastalıklarda da saç dökülmesi görülebilir." dedi. 

Demir eksikliğinin de saç dökülmesine neden olabileceğini belirten Güngör, aşırı zayıflamaya neden olan şok diyetlerinden de kaçınılması gerektiğini vurguladı. Güngör, "Saç dökülmesinden şikayeti olanlar öncelikle hangi sebeple saçlarının döküldüğünü öğrenmek için bir cilt hekimine başvurmalıdırlar. 

Yapılacak tahlillerle saç dökülmesinin altında yatan sebep öğrenilebilir. Saç dökülmelerinde Bitkisel yağlardan elde edilen karışım çok faydalı oluyor. Örneğin, Biberiye, Lavanta, Gül,Isırgan, Sarımsak gibi saç sağlığında faydası kanıtlanmış yağlarında içinde olduğu 18 çeşit yağdan oluşan karışımla saç dökülmesi şikayeti olan kişilerde uygulanması sonrasında ilk hafta saçların dökülmesinin yavaşladığını 15 günün sonunda ise tamamen durdurduğunu gördük." şeklinde kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER