banner249

Yeni yılda zamlar ne kadar olacak?

2014 yılında ücretlerinde yüzde 8 oranında artış olacağı öngörülüyor.

Yeni yılda zamlar ne kadar olacak?
banner240

2014 yılında ücretlerinde yüzde 8 oranında artış olacağı öngörülüyor. Uluslararası danışmanlık şirketlerinden Towers Watson’un ‘Türkiye Ücret Araştırması 2013’ raporuna göre, çalışanların 2014 yılında ücretlerinde yüzde 8 oranında artış olacağı öngörülüyor. 


Bu öngörünün gerçekleşmesi halinde, 2013 yılında yüzde 8 olarak gerçekleşen ücret artış oranı 2014 yılında da değişmemiş olacak. Towers Watson tarafından son 10 yılda yapılan ücret araştırmalarının sonuçları, enflasyonla ücret arasındaki bağlantının zayıfladığını gösteriyor. 

Buna göre; 2011 yılında yüzde 10.5 olan enflasyona karşılık ücret artışları bu oranın yaklaşık 3 puan altında kalarak yüzde 7 seviyesinde gerçekleşiyor. 2012 yılında ise enflasyon oranı yüzde 6.2’ye inerken şirketlerin 8 oranında zam yaptığı tespit ediliyor. Towers Watson Ücret Araştırması Yöneticisi Kerem Tuzlacı, “Bu durum 2011’deki kaybın 2012’deki telafisi şeklinde de yorumlanabilecek olmakla birlikte son 3 yıldaki genel uygulama dikkate alındığında, yıllık enflasyon oranlarındaki kısmi dalgalanma, ücret artış bütçelerinde gözlenmiyor. Ücret artışlarındaki oranlar yüzde 7 ile 8 arasında seyrediyor” dedi. 

Tuzlacı, “Son yıllardaki ücret artış politikaları, kriz öncesi ve geçiş dönemlerindeki uygulamadan farklılık gösteriyor” diyerek ücret artış politikalarının değişime uğradığını söylüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER