banner249

Denizli ünlü heykeltıraşları ağırlayacak

denizli'de, kömürcüoğlu mermer tarafından düzenlenen uluslararası taş heykel kolonisi, üçüncü kez yapılacak.

Denizli ünlü heykeltıraşları ağırlayacak
banner240
Pazartesi günü başlayacak ve bir ay sürecek koloniye 5 ülkeden 10 heykeltıraş katılacak.

Kömürcüoğlu Mermer;in sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, üçüncü kez düzenlenecek. 13 Mayıs Pazartesi günü başlayacak koloni, Türkiye;nin yanı sıra ABD, İtalya, Japonya ve Rusya;dan 10 heykeltıraşı ağırlayacak. Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu basın toplantısı düzenleyerek koloni hakkında bilgi verdi.

Koloniye bu yıl ABD;den Edward Fleming, Sequoyah Aona ve Sherry Tipton,İtalya;dan Adriano Ciarlo ve Pasqueale Martini, Japonya;dan Ryusuke Kido,Rusya;dan Robert Lotosh ve Türkiye;den Ali Direr, Kadriye Kantık ve Malik Bulut;un katılacağını, sanatçıların bir ay boyunca Denizli;de kalarak taş heykel yapacaklarını anlatan Kömürcüoğlu, ilk iki koloninin uluslararası alanda büyük beğeni ve takdir topladığını söyledi.

Denizliler;den koloniye sahip çıkmalarını isteyen Kömürcüoğlu, "Böylesi bir etkinliği yapmak gerçekten kolay değil. Ama tüm yorgunluğumuz bizlere ulaşan olumlu tepkilerle son buluyor. Denizli, böylesi etkinlikleri hak ediyor. Umarım kent uluslararası düzeydeki bu organizasyona önümüzdeki sene daha fazla sahip çıkar. Amacımız koloniyi zaten Denizlililer;in topyekün gerçekleştirdiği geleneksel bir çalışma haline getirebilmek" dedi.

13 Haziran;da son bulacak 3;üncü Uluslararası Taş Heykel Kolonisi;ni 24 Haziran;da başlayacak Ege Taş Heykel Akademisi takip edecek. Ege Bölgesi;ndeki üniversitelerde okuyan üniversite öğrencilerin heykeltıraşlık konusunda eğitim göreceği akademide İtalyan heykeltıraş Martini ve ABD;li heykeltıraş Edward Fleming eğitim verecek. İki bölümden oluşacak kurslar 19 Temmuz;da son bulacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER