banner249

Sarıgül İzmir’de Zübeyde Hanım;ı ziyaret etti

Åžişli belediye başkanı mustafa sarıgül, istanbul'dan gelen kadınlar ve izmirlilerle mustafa kemal atatürk'ün annesi zübeyde hanım'ın karşıyaka'daki anıt mezarını ziyaret etti.

Sarıgül İzmir’de Zübeyde Hanım;ı ziyaret etti
banner240
Anneler günü dolayısıyla Zübeyde Hanım;ın Karşıyaka;daki anıt mezarında bir araya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı;nı okudu.

Sarıgül yaptığı konuşmada, Zübeyde Hanım;a bu cennet topraklar üzerinde yaşamayı sağlayan Atatürk;ü yetiştirdiği için ne kadar dua etseler az olduğunu ifade etti.

Vefasız olan toplumların ayakta kalma şansının az olduğunu kaydeden Sarıgül, "Dünyada 50 İslam ülkesi varsa, 50 İslam ülkesi içinde inançlara saygılı laikliği savunuyorsak, Cumhuriyetle ve demokrasiyle yönetiliyorsak bunu Zübeyde Anamızın evladı Mustafa Kemal Atatürk;e borçluyuz" dedi.

Sarıgül, Mustafa Kemal Atatürk Türkiyesi;nde "öteki" kavramının bulunmadığını belirterek, "Hep berabere olacağız. Muharrem ayı da bizim ramazan ayı da bizim" diye konuştu.

Ziyarette Zübeyde Hanım için dua edildi. Dua ettiren kişinin Fatiha Suresi;ni okurken şaşırdığı görüldü.

UMARIM BU SÜREÇ OLUMLU SONUÇLANIR
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, çözüm süreciyle ilgili şunları kaydetti: "Barışı her zaman savunuyoruz. Barış son derece önemlidir, umarım bu süreç barışla çok olumlu bir şekilde sonuçlanır. Benim her zaman söylediğim bir olay vardır, o da şudur; Güneydoğu;ya ve dünyanın her noktasına inşallah ve inşallah savaş uçakları değil de turist uçakları gitmeli. Türkiye;nin ve dünyanın her noktasında silahlar gitmeli ve barış gelmeli."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER