banner249

Orman Bölge Müdürlüğünden vatandaşlara çok önemli uyarı!

denizli orman bölge müdürü ahmet ersoy yangın mevsiminin başladığını belirterek, vatandaşlara piknik alanlarındaki ateşleri söndürmeleri ve yol kenarına sigara izmariti atmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Orman Bölge Müdürlüğünden vatandaşlara çok önemli uyarı!
banner240
Denizli Basın İlan Kurumu ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği “Cumartesi Buluşmaları” Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Zeytin Yaylası’nda düzenlendi.

Cumartesi Buluşmalarına Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, Denizli Basın İlan Kurumu Müdürü Halit Peltek ve Denizli’deki gazeteciler katıldı.

FOTO GALERİ

Zeytin Yaylası’nda kahvaltı yapan gazeteciler, ardından Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy’dan orman yangınları ve önlenmesi için gerekli tedbirler hakkında bilgi aldı. Ersoy, 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren yangın mevsiminin resmen başladığını belirterek, “Bütün ekiplerimiz 15 Mayıs itibariyle tamamlanmış olacak.

Yangında müdahale için 180 havuzumuz var, 4 km çapında olmak üzere tüm Denizli ormanlarımızda yaygın bir şekilde tamamladık. Bu senede 3 tane havuz programımız var, havuzları yapmaya devam ediyoruz.

37 yangın kulemiz, işçilerimizle organize olarak 15 Mayıs’ta hazır hale geleceğiz. 571 bin hektar ormanı olan Denizli birinci dereceden yangına hassas bir bölgedir. Yangın olmaz demiyoruz biz yangın öncesi, yangın esnasında ve yangın sonrası olmak üzere tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Her türlü eğitimlerimizi yaptık, kulemizin çıkışlarına başladık; 1 Haziran’da da helikopter gelerek yangın öncesi bize düşen tüm tedbirleri almış olacağız” dedi.

Alo 177 hattının önemli olduğunu vurgulayan Ersoy, “Olası bir yangında bizim için en önemlisi en kısa zamanda yangına ulaşıp büyümesini önlemektir. Bunu da Alo 177 ücretsiz hatlarımızla vatandaşlarımız bize duyuruyor. Bugüne kadar Denizli’de 2007 yılındaki yangın hariç çok büyük yangınlar olmadı.

Bundan sonra da Denizli ve tüm Dünya’da da yangınların olmaması temennisinde bulunuyoruz.
Vatandaşlarımıza izinsiz yerlerde pikniğe müsaade etmeyeceğiz. Diğer piknik yerlerinde de yaktıkları ateşi söndürmelerini rica ediyoruz. Ayrıca seyahat esnasında yol kenarlarına sigara izmariti gibi şeyler atılmamasını ve en önemlisi duman görülürse Alo 177’ye bildirilmesini rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu Denizli’de ormanların çok iyi korunduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’de orman alanlarından en iyi korunan illerden birisi de Denizli’dir. Denizli hem ağaçlandırmada hem de orman yangınlarıyla mücadelede çok başarılı bir ilimizdir. Orman yangınlarıyla mücadelede orman havuzlarını Türkiye’ye tanıtan ilk il Denizli’dir. Bu alanda emek vermiş tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER