banner249

Denizli tarihinde bir ilk

Başkan Subaşıoğlu’nun önerisiyle, Denizli tarihinde bir ilki gerçekleştirecek olan Merkezefendi Belediyesinde, gelecek ay meclis toplantısı Karaman Mahallesi’nde gerçekleştirecek.

Denizli tarihinde bir ilk
banner240

Merkezefendi Belediye Meclisi, her ay meclis salonunda yapılan toplantıları, mahalleye taşınacak. 3 Nisan 2015 saat 17:00’de Karaman Mahallesi’nde yapılacak olan ilk toplantı için meclis oybirliğiyle karar aldı. 


Amaçlarının Merkezefendi ilçesindeki 50 mahallede meclis toplantısı gerçekleştirerek, halkın sorunlarını yerinde dinlemek olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Mahalle sakinleri siyasilerin sadece seçimlerde mahallelere geldiğinden yakınıyor. Durumun böyle olmadığını onlara yaşatmak ve sorunları yerinde tespit ederek çözümler, bulabilmek için mahallelerde meclis toplantısı yapmak istiyoruz” dedi. 

CHP ve MHP grubu da bu karara tam destek olarak kararın yerinde olduğunu söylediler. Nisan Ay’ı ilk meclisinin Karaman Mahallesi’nde yapılmasına oy birliğiyle karar verildi. Meclisin devamında komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. 

MERKEZEFENDİ’DE HARCAMA KATILIM PAYI ALINMAYACAK
Merkezefedi Belediye sınırları içerisinde yer alan mahallelerde yeni yolların açılması, asfalt, yol genişletilmesi çalışmaları kapsamında vatandaşlardan katılım payı alınıp alınmayacağı konusu meclis üyelerinin onayına sunuldu. Oy birliği ile vatandaşlardan ‘Harcama Katılım Payı’ alınmaması kararlaştırıldı. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Subaşıoğlu, “Denizli Büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce bu tür hizmetlerden yararlanan vatandaşlardan katılım payı alınabiliyordu. Büyükşehir yasası ile birlikte merkez ilçe belediyesi olan belediyemizde yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamaları için katılım payı alınması ön görülse de bizler vatandaşlarımıza böyle bir maddi sorumluluğu yüklemek istemiyoruz. Bu nedenle katılım payı almayacağız” dedi. 

Merkezefendi Belediyesi’nin Yeşil Alanların Bakım Onarım ve Temizlik Yapılması işinin her yıl ihaleye çıkması yerine 2015 yılından itibaren 32 ay ihaleye çıkarılarak özel şirkete yaptırılmasına karar verildi. Başkan Subaşıoğlu bu konuyla ilgili, ihale süresinin uzunluğunun maliyeti düşüreceğini ve sürekli ihale yapmanın diğer işleri aksatmaması için yeşil alan bakımında uzun vadeli ihale yapmak istediklerini ifade etti. 

Karara bağlanan bir diğer konu da; Mülkiyeti Denizli İl Müftülüğü’ne ait olan Bereketler Mahallesi’ndeki olan arsa için, imar planı Merkezefendi Meclisi tarafından onaylandı. Denizli İl Müftülüğü Albayrak Meydanı’ndaki arsasına cami ve İl Müftülüğü binası yapacak. Bina külliye tarzında olacak, inşaat tamamlandıktan sonra Müftülük burada yaptıracağı binaya taşınacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER