banner249

Ak Parti fire verdi satışa onay çıktı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Başkanlığında, Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Ak Parti fire verdi satışa onay çıktı
banner240

Toplantıda ilk olarak Saruhan Otel’in önündeki arazinin satışı ve elde edilecek gelirin 17 ilçeye eşit şekilde paylaştırılması konusu görüşüldü. Arazinin satışı MHP ve CHP’li meclis üyelerinin yanı sıra AKP Grubundan Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ve yine AKP grubundan Ahmet Cülen ve Muhittin Yıldız’ın evet oyları sonucunda kabul edildi. 


İlgili maddenin oy çokluğu ile kabul edilmesinde, meclise ikinci maddeden itibaren katılan AKP’li meclis üyesi Orkun Şıktaşlı’da büyük rol oynadı. AKP döneminde belediye hizmet binası olarak temeli atılan ancak projedeki hatalar nedeniyle 2009 yılında göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından iptal edilen Saruhan Otel önündeki arazinin kaderi belli oldu. 

MHP grubu tarafından meclise sunulan önergeyle arazinin satışından elde edilecek gelirin yüzde 55’inin 17 ilçeye, yüzde 45’inin ise Büyükşehir Belediyesi’ne paylaştırılacak şekilde satışının yapılması kararı görüşüldü. İlgili madde görüşülürken ilk sözü MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü aldı. 

Bahsi geçen yerin ticari alan olarak değer kazandığını ifade eden Güzgülü, “Bu ticaret alanı yanındaki değerli alana belediye yapacağım diye tutturmak ticaret ve ekonomiyi bilmemektir. Bu kıymetli arazinin satışa çıkması gerekir. İlgili madde elde edilecek gelirin yüzde 55’inin ilçe belediyelerine dağıtılmasını ön görüyor. İlçe belediyeleri parasal sıkıntı yaşıyor. 

Buradan gelecek gelirle ilçe belediyeleri rahat bir nefes alacaktır. Biz bu teklifin kabul edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Güzgülü’nün ardından konuşan Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ise ilçe belediyelerinin maddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, “Bizim gibi imkânları kısıtlı, gelir kaynakları olmayan belediyeler için buradan gelecek geliri önemsiyoruz. 

Bu maddeyle “17 ilçesiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi” sloganının sözde kalmadığını görüyoruz. Bu destelerle makûs tarihimizin değişeceğine inanıyorum. Bu sadece bizim değil tüm Selendi halkının beklentisidir. Kıt kanaat imkânlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. Manisa 17 ilçesiyle bir bütünse, 17 ilçenin pay almasını uygun görüyoruz” dedi. 

GÜRCAN’IN TEKLİFİ TEPKİ ÇEKTİ
Satışı yapılması planlanan arazi ile ilgili madde görüşüldüğü sırada söz alan AKP Grubu Başkanı Zülfikar Gürcan’ın, elde edilecek gelirden Yunusemre Belediyesi’ne yüzde 20 pay istemesi diğer belediye başkanlarının tepkisine neden oldu. Gürcan, “ Biz 16 ilçeye yüzde 55 değil, yüzde 60 pay edilmesini, Yunusemre Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’ne ise yüzde 20’şer pay verilmesini teklif ediyoruz” şeklinde açıklama yapınca ortam gerildi. 

YUNUSEMRE BELEDİYESİ’NİN ÖZELLİĞİ NE
Gürcan’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de Yunusemre ilçesinin diğer belediyelerden farkı olmadığını belirterek, “Biz hizmete her zaman destek veririz. Bize proje getirin destek vermezsem benim adım Cengiz Ergün değil. Sizin yaptığınız abesle iştigal.

Bu teklifi zaten 10 aydan bu yana size sunan, sizin talebiniz üzerine yüzde 27,5 Yunusemre, yüzde 27,5 Şehzadelere istiyoruz diyen başkanlar burada oturuyor. Bunun üzerinden 11 ay geçti. Geçen ay burada satış önergesini getirdiğimizde satılmama kararını onaylayan yine sizsiniz. 

Şimdi pişkinlik yapıyorsunuz. Bu kadarına da pes” diye konuştu. Bahsi geçen arazide imar değişikliğine ihtiyaç olmadığına da değinen Başkan Ergün, “Burası zaten imarlı arazidir. Sizin imarı yükseltme talebiniz varsa dinleyeyim. İmarı yükseltmek istiyorsanız daha yüksek gelir alalım” dedi. 

BİZ RAZI OLMAYIZ
Konu üzerine konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’de satışı gerçekleştirilen alanın Yunusemre sınırları içerisinde olduğunu belirterek, “Daha önce bununla ilgili görüşmüştük. Değerli arazilerin satışından üç belediyede pay alsın ve bu protokole bağlansın dedik. 

Bu arazi değerli ve önemli bir arazidir. Satışla ilgili neden acele ediliyor. Ben bu şekilde satışa razı olmuyorum. Burada bizim bilmediğimiz bir konumu var, bir şeyler mi saklanıyor” diye konuştu. 

KONUŞMAZSAN NAMERTSİN
Bunun üzerine konuşan Başkan Ergün ise, “Satışı isteyen sizsiniz, sattırmayan yine sizsiniz. Bizim kimseden bir şey sakladığımız yok. Senin bildiğin bir şey varsa konuş. Konuşmazsan namertsin. Bu sözünü geri al. Burada 17 ilçeye eşit pay söz konusu. sizin diğer belediyelerden farkınız yok. Biraz öncede söyledim. Proje getirin destek olalım” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER