banner249

Denizli İtfaiyesi Avrupa’nın önünde!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ile itfaiye teşkilatının 301'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenledi.

Denizli İtfaiyesi Avrupa’nın önünde!
banner240
Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ile itfaiye teşkilatının 301'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenledi. Delikliçınar Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İtfaiye Daire Başkanı İlyas Tuncer, itfaiye erleri ve itfaiye kıyafeti giyen minik öğrenciler katıldı.

Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatının fedakarca, gece-gündüz, cumartesi-pazar, bayram demeden yılın 365 günü 24 saat herhangi bir 'imdat' çağrısı olduğunda koşmaya hazır olduğunu söyledi. 

Başkan Zolan, "Şunu net olarak söylüyorum. Denizli'deki itfaiye teşkilatımız Türkiye'ye örnek bir teşkilattır ve Avrupa'da bir çok itfaiye teşkilatının çok çok önündedir. Hem tesisat, araç gereç anlamında hem de eğitimiyle, bilgisiyle, tecrübesiyle her alanda. Denizli Büyükşehir İtfaiyemizin almış olduğu mesafe, kat etmiş olduğu yol gerçekten azımsanmayacak şekildedir" dedi. 

İtfaiye teşkilatının büyükşehir ile beraber Denizli'nin tüm sınırları içinde, her türlü felakete anında müdahale edecek 52 merkezde birimler oluşturduklarına işaret eden Başkan Zolan, "Büyükşehir olmadan önce maalesef orada gündüzleri hizmet veren itfaiyemiz bugün artık 24 saat, 100 tam donanımlı araçla 570'e yakın arkadaşımızla birlikte hizmet veriyor. 

Allah kolaylıklar versin, kazasız belasız bu hizmetlerimizi sürdürmeyi nasip etsin. Biz istiyoruz ki vatandaşımız herhangi bir felaketle karşı karşıya kalmasın. Ancak bir 'imdat' çağrısı geldiğinde de hazır olmamız lazım" diye konuştu. 

Her an afet olacakmış gibi gerek eğitim gerekse tesisat anlamında donanımlı olmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Eğer eğitime ara verirsek, teknolojik araçlarla ilgili eksiklerimiz olur veya yeni teknolojiye uyum sağlamazsak maalesef arzu etmediğimiz sonuçlara ulaşabiliriz. Bu noktada biz Büyükşehir olarak Türkiye'de bir numaralı itfaiye olma noktasında gayret gösteriyoruz." 

İtfaiyenin acil telefon numarasının 112 olduğunu ve tek noktadan kontrol edildiğini hatırlatan Başkan Zolan, "İnşallah daha iyisini yapacağız, bunu sizlerle vatandaşlarımızla başaracağız" dedi. 

Yangına müdahale etmenin önemli olduğunu ancak bunun öncesinde önleyici tedbirleri almanın da gerektiğini kaydeden Başkan Zolan, İtfaiye Haftası'nı tebrik ederek, kazasız ve afetsiz günler diledi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı stantları gezerek yangında ve kurtarma operasyonlarında kullanılan araçları inceledi. İtfaiye personelinin yaklaşık 30 metre yükseklikte gerçekleştirdiği kurtarma operasyonu nefes keserken, çocukların itfaiye hortumu ile su sıkarak hedef bulma eğitimi takdir topladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER