banner249

Denizli’de profesöre dayak!

Sağlıkta şiddetin önüne bir türlü geçilemiyor. Denizli’de özel bir hastanede görevli olan Prof. Dr. Erdal Coşkun, hasta yakınlarının şiddetine maruz kaldı.

Denizli’de profesöre dayak!
banner240

Denizli Tabip Odası, yazılı açıklamayla elim olayı kınadı. Denizli’de özel bir hastanede görevli olan Prof. Dr. Erdal Coşkun, hasta yakını tarafından darp edildi. Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Önem, yaptığı yazılı açıklamada bu elim olayı şiddetle kınadı. Önem yazılı açıklamasında şunlara yer verdi, “Hastayı müşteri, sağlık çalışanlarını tezgâhtar olarak gören yanlış sağlık politikaları sonucunda sağlıkta şiddet artarak devam etmektedir. 


Uygulanan ‘sağlıkta dönüşüm’ politikaları maalesef sağlık çalışanları için tehdit, dayak ve ölüm haline dönüşmüştür. Son olarak meslektaşımız Prof. Dr. Erdal Coşkun, bir sağlık personeline uygulanan sözlü şiddeti önlemeye çalışırken hasta yakınları tarafından darp edilmiş ve tehditlere maruz kalmıştır. 

Sağlık personelimize ve meslektaşımıza uygulanan şiddeti Denizli Tabip Odası olarak kınıyoruz. Hükümet, siyasetçi ve yöneticiler sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran, hedef gösteren, kışkırtıcı davranış ve açıklamalardan bir an önce vazgeçmelidirler. Denizli Tabip Odası olarak sağlık alanında şiddet ortamını hazırlayan tüm olumsuzluklara karşı acilen gerekli yasal önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER