banner249

Özel bir hastaneye 'Beyaz önlük' operasyonu

Denizli’de kapanan bir özel hastaneye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 2 bine yakın hasta ve yakının ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Özel bir hastaneye 'Beyaz önlük' operasyonu
banner240

 Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 1 yıldır sürdürülen soruşturma, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro ekipleri tarafından yürütülüyor. Denizli’de kapanan özel bir hastanenin evrakta sahtecilik yaptığı yönündeki iddialar Denizli Cumhuriyet Başsavcılığını harekete geçirdi.


 Kapanan hastanenin evraklarının incelenmesi ve hastaların ifadelerinin alınması için Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verdi. İddialara göre, Denizli’de uzun yıllar faaliyet gösteren ve bir yıl önce hastane yönetiminin kararıyla kapanan özel hastanenin, özel şirketlerle yaptığı anlaşmalar ve sigortalı hastaların evraklarında bazı uygunsuz uygulamalar yaptığı tespit edildi. İddiaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu ve bazı özel sigorta şirketlerinin suç duyurularıyla, kapanan hastane hakkında soruşturma başlatıldı. 

2 BİNE YAKIN HASTA VE YAKININ İFADESİNE BAŞVURULDU
 Denizli’de yaklaşık 1 yıl önce kapanan hastanenin kayıtları ve evrakları Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla incelemeye alındı. Evrakları tek tek incelemeye alınırken, Mali Şube Büro ekipleri, özel hastanede tedavi gören 2 bine yakın hasta ve yakının ifadesine başvurdu. Yaklaşık bir yıl önce başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER