banner249

Denizli’de cumhuriyet coşkusu!

Denizli’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük coşkuyla kutlanırken, çocukların ve engellilerin bayram sevinci görülmeye değerdi.

Denizli’de cumhuriyet coşkusu!
banner240

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91'inci yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de etkinlikler düzenlendi. Denizli Valiliği önündeki kutlamaya Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, siyasi partilerin il başkanları, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın halkı selamlamasının ardından başlayan törenlerde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Vali Kocatepe, "29 Ekim 1923 tarihinde Türk milletinin tabiatına en uygun idare Cumhuriyet idaresidir denilerek Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet atalarımdan kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. 

Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelemiz herkesin dişiyle tırnağıyla savaşa katılmasıyla dünya tarihine geçmiştir" dedi. Konuşmanın ardından şiirler okundu, halk oyunları ekibi de protokolün önünde harmandalı oynadı. Sonra sivil ve askerlerin geçişi başladı. İlk olarak öğrenciler ellerinde bayraklarla geçiş yaparken, daha sonra askerler ve gaziler geçiş yaptı. Geçiş sırasında çocukların yanı sıra engelli bir çocuğun bayrak sallayarak askerleri selamlaması dikkat çekti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER