banner249

Daha kaç Efe ölmeli!

Günlerdir lösemiye karşı yaşam mücadelesi veren 7 yaşındaki İzmirli Melis Akbaş hakkındaki gelişmeleri izleyen CHP İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray, kemik iliği bankası sözünün yerine getirilmesini istedi.

Daha kaç Efe ölmeli!
banner240

Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın nasıl tutum alacaklarını beklediğini söyleyen Dr. Çıray, “Bugüne kadar sustuysam sağlığın siyasetin aracı olarak algılanmaması için sustum” dedi. 


DAHA KAÇ EFE ÖLMELİ! 
Ancak sağlık politikalarında başarıları ile övünen AK Parti hükümetinin vurdumduymazlığı karşısında şaşkınlık içinde olduğunu ifade etti. Lösemi hastası Efe Korkmaz’ın geçen Temmuz ayında ölümü üzerine Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de kurulacak ilik bankası olan TÜRKÖK’ü (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi) kuracaklarına dair söz vermelerine karşın sözlerinde durmadıklarını belirten Dr. Aytun Çıray, “Kemik İliği Bankası kurmanız için daha kaç Efe ölmeli?” diye sordu. 

Kemik İliği Bankası kurmanın hiçbir zorluğu olmadığına vurgu yapan CHP İzmir Milletvekili Dr. Çıray sözlerini şöyle sürdürdü, “Üstelik yapılacak iş çok basittir; yanak içinden alınacak küçük bir parçadan doku tiplemesi yapılacak ve bu bilgiler bilgisayar ortamında saklanacaktır. Bir hastamıza ihtiyaç olması halinde donör davet edilerek çok basit bir işlemle hastaya nakil yapılacaktır. 

Üstelik dünyanın bir çok ülkesi için bu doku tiplemesini Amerika’da yaşayan Antalyalı bir Türk yapmaktadır. Eğer Kemik İliği Bankası’nı, yani TÜRKÖK’ü beş yıl önce bitirseydiniz bugün 300 bin donörümüz olacaktı ve Efeler yaşayacaktı. Şimdi Sağlık Bakanlığı’nı uyarıyorum: Hemen bugün harekete geçin ki, Melisler umutlarını kaybetmesinler.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER