banner249

Köylüleri kurtardı

Manisa'da, yaz aylarında hasadı yapıldıktan sonra soğuk hava depolarında bekletilen ve ardından tezgahlarda yerini alan Beyce kavunu, hem dayanıklılığı hem de tadıyla beğeniliyor.

Köylüleri kurtardı
banner240

Adını üretiminin yapıldığı Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Beyce köyünden alan Beyce Kavunu, mevsim koşullarına göre tercih edilen meyve geleneğini bozdu ve kış mevsiminde sofralar ve tezgahlarda yerini almaya başladı. Sayıları 20'yi bulan soğuk hava depolarında kavunları muhafaza eden köylüler, 2008 yılından bu yana başta İstanbul, İzmit, Bursa ve Türkiye'nin çeşitli illerine kilosunun 7-8 TL'den satışının yapıldığını belirtti. 


HASATTAN SOĞUK HAVA DEPOYA 
Yaz mevsiminde hasat işleminin ardından evlerinin altlarında oluşturulan soğuk hava depolarında bekletilen Beyce kavununa ilişkin bilgi veren Soma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya, "Beyce kavunu Türkiye’nin en dayanıklı kavunlarından biridir. Asit oranının az olması nedeniyle uygun koşullar sağlandığında dayanıklılığı uzun sürüyor. 

Ayrıca, diğer kavunlara nazaran şişkinlik yapmıyor. Ağustos ayında çiftçilerimiz hasat yapıyor ve kendi oluşturdukları soğuk hava depolarına asıyorlar. Mart ayına kadar depoda saklanarak tüccara teslim ediliyor. Biz de çeşitli projelerle modern yollarla çiftçilerimize yardımcı olarak Beyce kavununun tanıtımını en güzel şekilde yapmaya çalışacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER