banner249

Çöpler yeraltına iniyor

Didim Belediyesi daha önce açıkladığı ‘Yer Altı Çöp Konteynırı’ uygulamasını başlattı.

Çöpler yeraltına iniyor
banner240

Didim Belediyesi geçtiğimiz yaz açıkladığı ‘Yer Altı Çöp Konteynırı’ uygulamasına geçmek için çalışmaları başlattı. 


Belediye Başkanı Mümin Kamacı, ülkede; İstanbul, İzmir, Konya ve Antalya’da örnekleri olan sistemin Aydın’da ilk olarak Didim Belediyesi tarafından hayata geçirileceğini ifade etti. 

Yapılan ihale kapsamında ilk etapta 100 adet 5 tonluk 50x50’lik galvaniz yer altı deposu ve yer üstünde ayakla basılarak açılan ve otomatik kapanan bir düzenek bulunan çöp konteynırlarının alımının gerçekleştiğini belirten Başkan Kamacı “İlk etapta Osman Kalıpçı Sanayi Sitesinden 19 Mayıs Caddesi’ne kadar olan alanda belirlemeler yaparak sistemi bir buçuk ay sonra devreye sokacağız. Hedefimiz daha temiz bir Didim. Bu yönde çalışmalarımız sürecek" dedi. 

Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Aslı Kıray ise, çalışmanın İller Bankası’ndan kullanılan 2 milyonluk kredi ile konteynırlar ve bir adet vinçli kamyonu kapsayacağını belirterek "Şu anda yer tespit çalışmalarımız sürüyor. 

Ekiplerimiz 2’şer metrelik kazı yaparak alan taraması gerçekleştiriliyor, noktalar belirlendikten sonra hızlı bir şekilde uygulamaya gideceğiz. Sağda solda dağınıklık ve koku, sokak hayvanlarının çöpleri dağıtması gibi problemlerde ortadan kalkacak" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER