banner249

Çatlık, "Denizli’yi bu ayıptan kurtarın"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale İlçe Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mahmut Çatlık, İlimiz sınırları içerisinde yer alan Türk ve İslam medeniyetine hizmet etmiş Allah dostlarının türbelerinin bakımsızlıktan viran hale dönüştüğünü belirterek, Denizli’nin bu ayıptan kurtulması gerektiğini söyledi.

Çatlık,
banner240

Çatlık, Pamukkale Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumunda yaptığı günden dışı konuşmada, “Manevi duygularımızın en üst düzeye çıktığı on bir ayın sultanı ramazan ayında Denizli Radyo televizyonunda sayın Çağdaş Yenidede’nin hazırlayıp sunduğu “Erenler Diyarı Denizli Belgesel”ini merakla ve büyük bir üzüntüyle izledim. 


Anadolu topraklarına İslam’ı yaymak için, haçlı seferlerine karşı koymak için bu coğrafya da şehit olmuş, manevi duyguları, inançları ve bu vatana bağlılıkları en üst düzeyde olan Erenlerin yaşamlarının başardıklarının gelecek nesillere de aktarılması için yapılmış türbelerinin Vakıflar Genel Müdürlüğünün acizliğine bırakılması kadar utanç verici bir durum yoktur herhalde. 

Tamamı yıkılmak üzere olan bu türbelerin Sayın Başkanımızın öncülüğünde Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle temasa geçilerek restore edilmeleri gerekmektedir. Ayrıca Karataş mesireliğinde Çanakkale savaşları esnasında yaşanmış bir olaya şahitlik etmiş bir çınar ağacının hikayesini, Denizli'nin ilk Milletvekili Mazlum Bababalım’ın şifayihanesini gelecek nesillere taşımak için bir an önce harekete geçmek zorundayız” dedi. 

ÖNERGE VERDİLER 
MHP’li Meclis Üyeleri toplantıda, Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan Bostancı Baba (Gökpınar),Teslim Abda Sultan (Çukurköy), Sarı Gazah Abdal (Karataş), Ded’i Ali Yater Sultan (Karataş), türbelerinin ayrıca Mazlum Bababalım'a ait şifayihanenin Vakıflar Genel Müdürlüğü ile temasa geçilerek resterasyonlarının yapılmasını,ayrıca Karataş mesireliğinde bulunan Çanakkale ve kurtuluş savaşları esnasında büyük bir manevi hikayesi olan çınar ağacının hikayesiyle beraber koruma altına alınmasını isteyen önerge verdiler. Pamukkale belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER