banner249

Canlı Hayvan Pazarı’nda gece mesaisi

denizli ticaret borsası (dtb) başkanı ibrahim tefenlili, canlı hayvan pazarı’nda, kurban bayramı için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. tefenlili, "denizli ticaret borsası canlı hayvan pazarı

Canlı Hayvan Pazarı’nda gece mesaisi
banner240
Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Canlı Hayvan Pazarı’nda, Kurban Bayramı için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Tefenlili, "Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı;na gelen tüm hayvanlar belgeleri ile pazara gelirler. Geldikleri yerlerde hekimler tarafından sağlık kontrolleri yapıldığı gibi pazara girmeden önce de borsamız veteriner hekimleri tarafından sağlık kontrolleri yapılarak pazara alınırlar. Büyükbaş hayvanların kulak küpeleri ve pasaportları mevcuttur. Büyükbaş hayvan alacak olanların mutlaka kulak küpesi ve pasaport uyumuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Büyükbaş dişi hayvanların gebelikleri, veteriner hekimlerimiz tarafından ücretsiz olarak kontrol edilmektedir. Düve veya inek almak isteyen vatandaşlarımız mutlaka bu hizmetlerden yararlansınlar" dedi.

“22.00’YE KADAR AÇIK OLACAK”
Kurban Bayramı;na kadar olan süreçte vatandaşların gece de hayvan pazarını kullanabilmeleri için aydınlatma çalışması yapıldığını da ifade eden Tefenlili, "Bu yıl vatandaşların geceleri hayvan pazarını kullanabilmeleri için gerekli aydınlatma çalışmaları yapılmıştır. Vatandaşlar mesai bitiminden sonra işlerinden çıkarak hayvan pazarına gelip akşamları da kurbanlıklarını alabilecekler. Gece satışları son hafta saat 22.00;ye kadardır. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kantar sayısını arttırdık. Kurbanlık alırken aklınıza herhangi bir soru gelirse derhal veteriner hekimlere danışın. Tüm hizmetler ücretsiz olarak verilmektedir. Hayvan pazarı Denizli;nin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekildedir. Kurbanlıklar güvenle alınabilir. Hayvan Pazarı dışında sokaklarda kurbanlık satışı yasaktır. Bu nedenle hijyenik olmayan ortamlarda sağlık kontrolleri yapılmamış sokak aralarında satılmaya çalışılan kurbanlıklara itibar etmeyin. Satın aldığınız kurbanlıklar hayvan pazarında bulunan nakliyeciler ile güvenli bir şekilde adresinize teslim edilmektedir. Her nakliyecinin sıra numarası ve nakliyeciye ait bilgiler mevcuttur. Kurbanlıklarınızı taşıtırken bu bilgileri not alınız, meydana gelen anlaşmazlıkları borsamıza bildiriniz. Pazar çevresinde yeterli otopark mevcut olup, özel araçlar ile Pazar içine girilmemelidir. Toplu taşıma araçları pazar süresince hizmet verecektir" dedi.

Bu yıl Denizli;ye gelecek olan küçükbaş kurbanlık sayısının 35 bin olacağını belirten Tefenlili, büyükbaş hayvan sayısının da 2 bin dolaylarında olacağını söyledi. Kurbanlık fiyatlarını da açıklayan Tefenlili, bu yıl kurbanlık küçükbaş hayvanların kilosunun fiyatının 11-13 TL, büyükbaş hayvanlarda ise kilosunun 8 ile 9.5 TL arasında değiştiğini açıkladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER