banner249

Bu köy 28 gün sonra suya kavuştu

Manisa’nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Tirkeş Köyü'nde, muhtarlığın Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (GEDAŞ) olan birikmiş elektrik borcunu ödeyememesinden dolayı 28 gün önce kesilen köyün suları, borcun ödenmesiyle yeniden açıldı.

Bu köy 28 gün sonra suya kavuştu
banner240

Köy Muhtarı Çetin Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada köyün 40 bin lira olan 6 aylık birikmiş elektrik borcunu ödeyemediklerini, bunun üzerine GEDAŞ’ın köye içme suyu sağlayan sondaj kuyusunun elektriğini kestiğini belirtti. 


Evlerdeki çeşmelerden 28 günden bu yana su akmadığını, Ramazan bayramını bile susuz geçirdiklerini belirten Karadağ, sorunun çözüme kavuştuğunu dile getirerek şöyle dedi: “40 bin lira olan borcumuzu takside böldürdük. İlk taksit olan 10 bin lirayı peşin ödedik. Bunun üzerine 28 gün önce kesilen elektrik açıldı, köyümüz suya kavuştu. 

Bize bu konuda yardımcı olan herkese ve anlayış gösteren GEDAŞ yetkililerine teşekkür ediyorum. Büyük bir dertten kurtulduk.” Muhtar Karadağ, köylünün cebinde para olmadığı için su parasını tahsil edemediklerini, GEDAŞ’a bu yüzden 6 aydır ödeme yapamadıklarını, ancak bundan sonra su parasını düzenli olarak tahsil etmeye çalışacaklarını kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER