banner249

Bu kampanyaya herkes destek versin!

toprak mahsulleri ofisi (tmo) genel müdürlüğü'nün başlattığı ''ekmek israfını önlenme kampanyası'na yönelik çalışmaları tanıtma ve iş birliği amacıyla toplantı yapıldı.

Bu kampanyaya herkes destek versin!
banner240
Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Denizli Polisevi;nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, temel gıda maddesinin ekmek olduğunu, diğer yiyeceklerin katık olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Ekmeğin değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini dile getiren Acar, şöyle konuştu, ;;Dünyada açlıktan ölen insanları medya aracılığı ile görüyoruz. Bu kadar açlıktan ölen insan varken ekmeği israf etmek hiç uygun bir şey olmamaktadır. Ama günümüzde bilinçlenme başlamış, eskiye göre ekmek israfı azalmıştır. Bunu oranlarsak, ailelerde yüzde üç civarında ekmek israfı oluşmakta iken toplu yaşam alanlarında bu oran yüzde 7-8;lere çıkmaktadır. Aileler kadar toplu beslenme mekanlarında da bu bilincin verilmesi faydalı olacaktır. Ekmek israfının günlük, aylık ve yıllık ne kadar pahalıya mal olduğunu açıklamalarda hep birlikte gördük. Hedefimiz ekmek israfının olmaması, asgariye çekilmesi.;;

Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar ise toplumun ekmek israfı konusunda duyarlı olması gerektiğini, israfın önlenmesinin önemli bir sorumluluk olduğunu söyledi.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) İzmir Şube Müdürü Ömer Aykut da kampanyanın Ege Bölgesi;nde başarılı biçimde sürdüğünü kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER